Ši mergaitė - tikrai neeilinė: Iris Grace diagnozuotas autizmas, ji beveik nekalba, tačiau labai mėgsta piešti, o jos tapybos darbai parduodami už tūkstančius eurų. Autizmas tebėra sunkiai suprantamas tiek visuomenei, tiek ir mokslo žmonėms. Šį sutrikimą turintieji tarsi gyvena savame pasaulyje, sunkiai bendrauja su kitais žmonėmis, dažnai nemoka reikšti savo emocijų arba yra linkę į agresiją, paniką, milžinišką stresą.

Iris su šia liga padeda susidoroti piešimas. Nors autizmą turintys vaikai dažniausiai negali susikaupti ir ilgą laiką daryti tą patį darbą, piešti Iris gali valandų valandomis. Taip pat susidoroti su mums, atrodytų, paprastais gyvenimo iššūkiais mergaitei padeda jos geriausia draugė - katė Thula.

„Thulos dėka ženkliai sumažėjo nerimo priepuolių, Iris pasidarė kur kas ramesnė. Pastebėjome, kad katės dėka Iris daugiau bendrauja, kalbasi su ja, pasako neilgas frazes, pavyzdžiui, „kate, sėsk“, - teigia mergaitės mama Arabella Carter Johnson. Katė lydi mergaitę praktiškai kiekviename žingsnyje. Iris mama sako, kad tik Thulos dėka mergaitei pavyko įveikti kai kurias savo baimes, pavyzdžiui, maudytis.

„Thula dabar tikriausiai pats švariausias katinas. Ji maudosi kartu su Iris ir netgi leidžia ant savęs parodyti, kad plauti galvą su šampūnu yra gerai“ - dėl augintinės ir jos dukros draugystės džiaugiasi mama.

Iris and Thula playing in the sand pool #differentisbrilliant #IrisGrace #Mainecoon #Cat #Iris #Thula

A photo posted by Iris Grace (@irisgracepainting) on Jan 7, 2016 at 6:41am PST

Playing with bubbles at the sink in the kitchen #IrisandThula #Mainecoon #Thula #IrisGrace

A photo posted by Iris Grace (@irisgracepainting) on Jan 7, 2016 at 6:43am PST

Iris and Thula out on a walk #IrisGrace #Iris #Thula #cat #mainecoon #differentisbrilliant

A photo posted by Iris Grace (@irisgracepainting) on Dec 6, 2015 at 1:09am PST

Iris and Thula enjoying their new story book apps #IrisGrace #Iris #Thula #cat #maincoon #ipad #IrisGracePainting

A photo posted by Iris Grace (@irisgracepainting) on Nov 7, 2015 at 1:59pm PST

Iris Grace and Thula, best friends #friends #cat #catinthebath #autism #IrisGracePainting IrisGrace #water #bath #bathtime

A photo posted by Iris Grace (@irisgracepainting) on Aug 7, 2015 at 12:56am PDT