„Statistikos duomenys rodo, kad šunys palaiko draugiją daugiau kaip trečdaliui Lietuvos gyventojų. Itin juos mėgsta auginti ir šeimos su vaikais. Taigi norint dovanoti džiugių ir įsimintinų akimirkų visiems šunų mylėtojams, dvi dienas centrinėje „Megos“ aikštėje veiks šunų fotostudija, kurioje augintinius fotografuos tarptautinio pripažinimo sulaukęs šunų fotografas Christianas Vieleris ir jo komanda“, – sako prekybos ir laisvalaikio centrą valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

Christianas Vieleris paprastai šunis fotografuoja mėgstamiausią jų akimirką – kai jie čiumpa metamą skanėstą. Tokiose fotosesijose Christianui pavyksta užfiksuoti unikalius kiekvieno šuns snukio bruožus, todėl jo darytos nuotraukos sulaukia ypatingo dėmesio ir apskrieja pasaulio žiniasklaidą, išplinta socialiniuose tinkluose ir yra itin mėgstamos šunų mylėtojų visame pasaulyje.

Šuo gaudo skanėstą

Šunų augintojai, kurie norėtų, kad į Lietuvą atvykęs Ch. Vieleris savo kamera įamžintų ir jų keturkojį bičiulį, kviečiami iš anksto registruotis dalyvauti atrankoje. Joje atrinkti laimingieji bus pakviesti atvykti į išskirtinę fotosesiją su pačiu Ch. Vieleriu. Fotosesijos dalyviais pretenduojantys tapti šunys turėtų mokėti gaudyti ore jiems metamus skanėstus ir paklusti tokioms komandoms kaip „sėdėk“, „lik vietoje“, „lauk“ ir pan. Kad džiugios fotosesijos akimirkos išliktų ilgai, visi šunų augintojai vieną Ch. Vielerio darytą jų augintinio nuotrauką galės išsirinkti dovanų. Numatoma vienos fotosesijos trukmė – apie 30 min.

Kaip rašoma pranešime spaudai, kovo 15–16 d. centrinė prekybos ir laisvalaikio aikštė ne tik virs išskirtinių fotosesijų vieta – čia pat bus įrengta ir šunų žaidimų erdvė, veiks ankstesnių Ch. Vielerio darytų šunų nuotraukų paroda, vaikus džiugins personažas Šuniukas Sepaliukas, bus galima sudalyvauti laimės rato žaidime. Be to, jei nutiktų taip, kad dalyvauti fotosesijoje atrinktas šuo staiga sunegaluotų ir negalėtų atvykti, jo fotosesijos laiką planuojama perleisti vienam iš tuo metu „Megos“ centrinėje aikštėje žaidžiančių augintinių.

Šuo gaudo skanėstą

Išskirtinėse fotosesijose su Ch. Vieleriu norinčių dalyvauti šunų registracija vyksta interneto svetainėje www.mega.lt. Registruoti savo augintinį galima iki kovo 8 d.