Kėdainiuose atsiradusi „Pifo“ gyvūnų prieglaudėlė kažkodėl kai kuriems asmenims atrodo kaip guminė, su neišsekančiais lėšų ir žmogiškaisiais resursais. Rodos, visko mačiusį prieglaudos personalą kraštiečiai vis dar sugeba stipriai nuliūdinti. Štai šį šaltą, vėjuotą ir lietingą rytą savanoriai prie prieglaudos durų rado numestą dėžę, o joje sušalę ir sergantys gūžėsi du maži kačiukai.

Savanoriai neslėpė nuoskaudos dėl tokio neatsakingo žmonių elgesio.

„Kėdainiečiai, ar jūs visai beširdžiai? Jūs negerbiat ne tik mūsų darbo, bet ir gyvybės.

Šiandien prie durų radome paliktus sergančius kačiukus. Jie sušalę ir alkani, įmesti į alaus dėžę su skuduru, o oras vėjuotas ir lietingas šiandien. Ar jūs galvojate, kad padarėte gerą darbą? Ne.... Jūs nepadarėt gero darbo. Pirma pasirūpinkite savo augintiniu ir nebedauginkite kačiukų, kurių jau ir taip begalė. Ar ne laikas sterilizuoti savo kates?“, - komentavo sukrėsti gyvūnų mylėtojai.

Liūdna, kad nei siūlomos akcijos, nei švietimas kai kuriems žmonėms mąstymo nepakeičia, ir suvokimas apie gyvūnų sterilizacijos ar kastracijos svarbą jų taip ir neaplanko.

Be to, savanorius labai nuliūdino ir abejingi, pro „kniaukiančią“ dėžę lyg niekur nieko praeinantys žmonės.

Ne veltui sakoma, kad apie žmogų sprendžiama iš to, kaip jis elgiasi su mažiausiais. Jeigu mūsų visuomenė abejinga gyvūnams, nesistebėkime, kad esame abejingi ir vieni kitiems.

Gyvūnų gerovės tarnyba prašo visų tų, kurie yra neabejingi, prisidėti tiek finansiškai, tiek laikinai suteikti mažyliams namus, nes dėti jų – tiesiog nėra kur.

„Kreipiamės į jus prašydami pagalbos, nes nebeturime laisvų vietų, visi narveliai pilni. Tad ieškome laikinos globos – duosime visko, ko reikės.

Tik padėkite mums ir priimkite bent laikinai, nors viena mažylį. Būsime dėkingi ir už suteiktą informaciją, jei žinote kieno tai kačiukai ir kas juos išmetė praneškite mums ir užkirskime kelią žiauriam elgesiui su gyvūnais. Taip toliau tęstis nebegali... Taip pat būsime labai dėkingi jei prisidėsite prie rastų kačiukų gydymo“, - į geros širdies žmones kreipėsi „Pifo“ savanoriai.

VšĮ Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“

Sąskaitos Nr. LT797300010094736594

Bankas „Swedbank“

Mokėjimo pavedimo paskirtyje prašome nurodyti „Parama rastiems kačiukams“.

Daugiau skaitykite ČIA