Katė žindė našlaitį kiškiuką

DELFI redakciją pasiekė neįtikėtina žinia apie katę, žindančią ne tik savus kačiukus, bet ir našlaitį kiškiuką. Šio gyvūnėlio gyvenimo pradžia nebuvo lengva. Prasideda ji Panevėžyje, kai dviejų jauniklių besilaukiančią kiškio patelę, bėgančią per gatvę, partrenkė automobilis. Ją, gulinčią kelkraštyje, pamatė panevėžietis Arūnas Kiznys. Kaip vėliau paaiškėjo, kiškio patelė buvo stipriai sužeista – dėl stuburo lūžio ji nejudino galinių kojyčių.

Kaip dienraščiui „Lietuvos rytas“ pasakojo įvykio liudininkė bibliotekininkė Alvida Bratkauskienė, ir anksčiau ji yra mačiusi pro biblioteką prabėgančių kiškių. Ypač daug jų būna vasarą. Anot jos, gali būti, kad netoliese augančiuose krūmuose gyvena visa kiškių šeimyna.

Gyvūnas skubiai nuvežtas pas veterinarą, tačiau jo išgelbėti nepavyko. Kiškio patelę teko užmigdyti, nuo avarijos metu sukelto smūgio neišgyveno ir vienas iš dviejų jos įsčiose buvusių kiškio jauniklių. Tačiau veterinarė Jūratė Paltarokė - Vilimė nepasidavė ir, atlikusi Cezario pjūvį, išgelbėjo antrąjį jauniklį. Jį kaip lygiavertį savo jaunikliams kačiukams priėmė VšĮ „Gyvybės stotelė“ (besikuriantis savanoriškas sužeistų laukinių paukščių ir žvėrelių, bei beglobių sergančių kačių veterinarijos centras) prieglaudoje gyvenanti žindanti katė.

Katė žindo našlaitį kiškiuką

Kiškiuko išgelbėti nepavyko

Kaip sakė veterinarė, ir kiškiukas, ir kačiukai, ir žindanti katė jautėsi puikiai. Tačiau, deja, automobilio smūgis paliko randus. Kad ir kaip veterinarė ir jos komanda stengėsi, kiškutis neišgyveno. Po trijų dienų pastangų jis nugaišo.

„Kiškutis išgyveno tris dienas. Smūgis buvo didelis, todėl stebuklas, kad mes dar spėjome jį išgelbėti. Katė labai gražiai priėmė našlaitį, maitino, po to mes jį pasiėmėm dar papildyti mitybos racioną, bet, matyt, jo vidaus organai buvo per daug sukrėsti nuo smūgio, o gal ir kelių dienų pritrūko patelės įsčiose iki visiško išsivystymo, nes, atrodo, kiškutis lyg ir valgo, bet negalėjo pasisavinti maisto“, – pasakoja J. Paltarokė – Vilimė.

Ji tęsia, kad atvejų, kuomet patelė maitina kitos rūšies žinduolį, yra: „Kad laukinį kiškutį maitintų kitos rūšies gyvūnas, man girdėti neteko. Yra buvę atvejų, kai ežiukus katės maitina, taip pat kalės kačiukus išmaitino.“

Kiškio jauniklis

Veterinarė džiaugiasi laimingu atsitiktinumu, kad kačiukus maitinanti katė buvo prieglaudoje. Ją, dar besilaukiančią jauniklių, į prieglaudą atvežė savanorės.

„Todėl ji pas mus ir buvo, toks laimingas atsitiktinumas. Stebuklas, kad kiškiukas dar buvo gyvas, tik pabaiga nelaiminga“, – sakė veterinarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)