Kiekviena šalis, prieš siųsdama savo atstovus varžytis čempionate, organizuoja savo šunų, kurie jau turi čempionų titulus, atranką – čempionatą.

Baltijos čempionate varžėsi 32 gražiausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos šunys.

Šunis vertino Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) prezidentas Tamas Jakkel kartu su tarptautiniais šunų teisėjais Juan Naveda iš Ispanijos ir Zeferino Silva iš Portugalijos.

Dar niekada iki šiol Baltijos šunų čempionų čempionate taip nebuvo, kad visas 4 prizines vietas laimėtų vienos šalies šunys, bet šįkart buvo tas pirmasis kartas.
„Baltic Gala Show 2023“ Baltijos šunų čempionų čempionato nugalėtojai (Kri Tamm nuotr.)

Baltijos šalių šunų čempionu tapo pudelis nykštukas VIRUS PARADOKSAS, trumpiau, Virusas. Pudelio veisėjai ir vedlei vilnietei Julijai Dijakovskajai drąsos bei patirties dalyvauti tokio rango parodose tikrai pakanka, tačiau sulaikyti džiaugsmo ašaras ne visada pavyksta... Kaip ir vicečempiono – Lasos apso TAI FANZA EAST TO WEST savininkei kaunietei Laurynai Kudirkienei. Jos augintiniui Vesui tik dveji metai. Daug pergalių dar laukia ateityje, bet metų pradžia išties įspūdinga – sausio 7 dieną Vesas tapo 2023 m. Lietuvos šunų čempionų čempionato nugalėtoju.

„Baltic Gala Show 2023“ bronzą laimėjo šiaulietės Erikos Čeilutkienės ilgaplaukis čihuahua HE’S TREVOR IN MY HEART SVAJONIŲ ANGELAS. Ketvirtas – įspūdingo kailio, 2022 m. Lietuvos TOP šuo, kaunietės Dalios Mickienės samojedas KLAJOKLIŲ ŠUO AFFECTED BY YOU. Abu šie šunys yra daugelio prestižinių parodų laimėtojai, puikūs savo veislės atstovai.

J. Dijakovskaja, L. Kudirkienė, E. Čeilutkienė ir D. Mickienė šunis veisia jau ne vieną dešimtmetį, savo augintinius parodose jos demonstruoja pačios ir tikrai pelnytai gali didžiuotis puikiais savo šunų pasiekimais.