Visą parą, 7 dienas per savaitę, čia priimami sužeisti ar perimti iš netinkamų laikymo sąlygų laukiniai gyvūnai. Centras veikia ir kaip pirmosios pagalbos suteikimo vieta laisvėje gyvenantiems gyvūnams, ir kaip laikina perimtų ir (ar) konfiskuotų gyvūnų priežiūros ir laikymo vieta.

Į pirmojo šalyje specializuoto tokios paskirties centro atidarymo iškilmes susirinko gausus būrys svečių – visų Laukinių gyvūnų globos centro projekte dalyvavusių institucijų, LR Seimo, Vyriausybės, savivaldos, visuomeninių organizacijų atstovai.

LSMU rektorius prof. Rimantas Benetis pabrėžė, kad svarbus Universitetui ir visai šaliai centras įsteigtas suvienijus valstybės ir mokslo institucijų pajėgas. LGGC projektas – sėkmingo LSMU ir Aplinkos ministerijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo pavyzdys.

„Viena svarbių mūsų Universiteto plėtros krypčių – kad mokslo žiniomis grįsti gyvūnų sveikatos ir gerovės principai prisidėtų kuriant sveikesnę visuomenę, ugdant atsakingą požiūrį į gyvūnus. Džiugu, kad Laukinių gyvūnų globos centras šią savo misiją jau yra pradėjęs vykdyti, o Universitetas laukiniams gyvūnams gali suteikti profesionalias aukščiausio lygio veterinarijos gydytojų ir kitų specialistų paslaugas“, – pastebėjo LSMU rektorius.

„LSMU Veterinarijos akademijos veterinarijos gydytojai, mokslininkai, kiti specialistai svariai prisidės užtikrinant laukinių gyvūnų gerovę pasitelkiant jau sukauptą didžiulę patirtį gyvūnų sveikatingumo srityje. Ši veikla be glaudaus bendradarbiavimo su Aplinkos ministerija įtrauks ir Universiteto studentus bei kitas institucijas ir asmenis, kuriems rūpi laukinių gyvūnų gerovė“, – kalbėjo LSMU Veterinarijos akademijos (VA) kancleris prof. Mindaugas Malakauskas.

Renginio metu svečiams surengta ekskursija po naująjį Centrą. 5,77 ha ploto teritorijoje įrengtas modernus pastatų kompleksas: veterinarijos gydykla su apžiūros patalpomis ir naujausia diagnostine įranga aprūpinta operacine, laboratorija, gydymo-reabilitacijos patalpos, vidaus ir lauko voljerai, biuro ir kitos veiklai reikalingos patalpos.

Laukinių gyvūnų globos centro vadovė Justina Morkūnaitė pasakojo, kad globotinių Centras sulaukė jau paskutiniosiomis gruodžio dienomis. Šiuo metu LGGC globojama per pusšimtis papūgų, 4 karališkieji pitonai, amerikinė raudonoji voverė, 12 kačių hibridų, servalas, didysis apuokas, liepsnotoji pelėda, jūrinis erelis.

Pasak vadovės, per metus Centras suteiks gydymo ir globos paslaugas per 1,2 tūkst. įvairaus dydžio laukinių gyvūnų: paukščiams, ropliams, įvairaus dydžio žinduoliams. Jiems teiks pagalbą penki aukštos kvalifikacijos veterinarijos gydytojai ir kiti specialistai.

Kaip rašoma pranešime spaudai, galintys savarankiškai gyventi laukiniai gyvūnai bus grąžinami į jų natūralias buveines. Tikimasi, kad LGGC specialistų suteikta veterinarinė pagalba pagerins laukinių gyvūnų išgyvenamumą, padidins jų paleidimo į laisvę tikimybę.

Kita Laukinių gyvūnų globos centro funkcija – visuomenės švietimas: LGGC siekia tapti traukos centru besidomintiesiems laukine gamta, prisidėti šviečiant visuomenę apie laukinių gyvūnų globą. Ateityje Centras skatins ir savanorių veiklą, taip pat jame bus atliekami moksliniai tyrimai.