Draugiška keturkojams bičiuliams erdve festivalyje „Būtent!“ rūpinasi maistą gyvūnams augintiniams gaminanti bendrovė „Mars Lietuva“.

„Smagu, kad festivalis „Būtent!“ yra atviras ne tik diskusijoms įvairiomis temomis, bet ir visiems dalyviams, įskaitant mūsų augintinius. Mes savo ruožtu visuomet mielai prisidedame savo pastangomis, kurdami gyvūnams augintiniams draugiškas erdves tiek šiame, tiek ir kituose renginiuose. Artėjančiame festivalyje šeimininkus ir jų augintinius kviesime į „Mars Lietuva“ sukurtą erdvę, kurioje vaikams ir ne tik bus rengiami Atsakingo šeimininko akademijos užsiėmimai, viktorinos ir prizai. Tuo tarpu keturkojai mūsų bičiuliai galės vaišintis gyvūnų bare“, – pasakoja „Mars Lietuva“ Korporacinių reikalų vadovas Mindaugas Rupšys.

Vienas iš festivalio „Būtent!“ organizatorių Arnas Marcinkus pažymi, kad renginyje, kuriame siekiama puoselėti aukšto lygio diskusijų kultūrą, puikiai prigyja ir atsakomybės už gyvūnus idėjos.

„Festivalis „Būtent!“ yra visai šeimai draugiškas renginys, jame ne tik galima įsitraukti į rimtas diskusijas, bet ir dalyvauti įvairiose pramoginio pobūdžio veiklose, smagiai bei prasmingai leisti laiką. Draugiška gyvūnams erdvė sklandžiai papildo mūsų renginį - pastebime, kad į festivalį kasmet atvyksta vis daugiau žmonių su augintiniais. Juos džiugina tai, kad kuriame specialią erdvę augintiniams, o jaunieji festivalio dalyviai „ūgteli“ dalyvaudami paskaitose ir girdėdami profesionalių patarimų apie augintinių priežiūrą. Kuo daugiau mūsų aplinkoje kuriasi draugiškų augintiniams erdvių, tuo geriau keturkojams ir mums patiems, kadangi, būdami tolerantiški augintiniams, tampame pakantesni ir vienas kitam“, – sako A. Marcinkus.

Jau penktą kartą šiemet vyksiantis diskusijų festivalis „Būtent!“ kasmet į Birštoną sutraukia tūkstančius dalyvių. Tai nemokamas, atviras, nepolitinis renginys, kuriame kiekvienas lankytojas randa patinkantį pranešėją, ekspertą, dominančią temą ar rūpinčią idėją. Šiemet festivalio diskusijų temos palies kultūros ir demokratijos santykį, socialinius tinklus, švietimą, kovą su diskriminacija kitataučių atžvilgiu, atsparumą dezinformacijai bei kitus aktualiausius klausimus.

Šiųmečio festivalio programą galite rasti čia: https://diskusijufestivalis.lt/