Dalyvaus apie 160 kačių, daug jaunų kačiukų

Į šią parodą atvyksta tituluotos katės iš Suomijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos ir visos Lietuvos. Parodoje bus daugiau nei 160 įvairiausių veislių kačių. Dalis jų jau apkeliavusios ne vieną šalį bei nuskynusios nugalėtojų laurus. Ši paroda išskirtinė ir tuo, kad dalyvaus daug jaunų kačiukų, kuriems pagal naujas FIFe taisykles bus suteikiami specialūs sertifikatai.

Pagal Tarptautinės Felinologų Federacijos taisykles, kurios itin daug dėmesio skiria kačių sveikatingumui ir gerovei, parodoje negali dalyvauti jaunesni nei 4 mėnesių kačiukai. Organizatoriai tikina, kad tai puiki proga pamatyti augančią ateities kačių kartą ir būsimuosius čempionus.

Tarptautinė kačių paroda Kaune

Itin didelė kova įprastai vyksta antrojoje kačių kategorijoje, kur varžosi Meino meškėnai, Norvegų miškinės katės ir trečiojoje kategorijoje, kur rungiasi britų trumpaplaukiai, bengalai, burmos ar burmilos. Bet tikėtina, kad daugiausia aistrų sukels ir sunkiausios kovos vyks ketvirtojoje kategorijoje, kur konkuruos būrys tituluotų orientalų, rusų melsvųjų, Devonšyro reksų, sfinksų ir visame pasaulyje retas egzempliorius – japonų bobteilas.

Tarp dalyvių – ir voveres primenančios Somalio katės

Žiūrovų akį patrauks ir voveres primenančios itin retos veislės Somalio katės, kurios varžysis ketvirtoje kategorijoje. Šioje kategorije šį kartą konkurencija itin didelė, nes felinologai pristato labai aukštos kokybės gyvūnus.

Tarptautinė kačių paroda Kaune

Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ prezidentė Jurgita Gustaitienė sako, kad sunku prognozuoti, kas taps parodos nugalėtoja.

„Gal didžiausia pasaulio naminė katė – Meino meškėnas, elegantiškasis orientalas ar mėlynakė Birmos katė? Bet kuri gali laimėti parodą, tą puikiai suprantu, nes dažnai teisėjauju parodose ir žinau, kokio aukšto veislinio lygio bus pristatytos katės šioje parodoje Kaune.

Man labai patinka Devonšyro reksai, pati juos auginu ir linkiu jiems nuskinti parodos laurus, tačiau ar taip ir bus – nežinia. Atvyksta nemažai jaunų, bet labai perspektyvių gyvūnų, galbūt ir jie kada nors taps pasaulinių parodų nugalėtojais, todėl žiūrovai neturėtų praleisti progos pamatyti esamas ir kylančias felinologijos žvaigždes“, – akcentuoja J. Gustaitienė.

Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ prezidentė Jurgita Gustaitienė

Nugalėtojai gaus tautodailininkų sukurtas statulėles

Rečiausios veislės, kurias bus galima pamatyti parodoje – Somalio, burmilų, japonų bobteilų, oksikatų, sfinksų katės. Parodos dalyvių atitikimą standartams, jų paruošimą parodai ir charakterius vertins atsakinga ir patyrusi ekspertų komisija, Tarptautinės felinologų federacijos (FIF'e) teisėjai: Katia Pocci ir Barbara Bazzotti iš Italijos, Dorota Szadurska ir Robert Novak iš Lenkijos, Bobby Funk iš Vokietijos.
Tarptautinė kačių paroda Kaune

Parodos dalyviai varžysis dėl žinomų tautodailininkų keramikų Laimos Stankutės ir Remigijaus Juciaus specialiai šiai parodai sukurtų prizų – nuostabių keramikinių katinų. Nugalėtojai taip pat bus apdovanoti LFD „Bubastė“ įsteigtais apdovanojimais bei parodos rėmėjo bendrovės „Kaivana“ aukščiausios kokybės „Brit Care“ pašarais ir „Churu“ skanėstais.

Parodos lankytojai laukiami balandžio 13–14 dienomis nuo 10 valandos. Renginio vieta – Kauno prekybos miestelis „Urmas“ (Vakarinė galerija, 4 salė, antras aukštas). Šeštadienį ir sekmadienį bus eksponuojamos skirtingų veislių katės. Bilietais bus prekiaujama parodos vietoje. Bilietų kainos: suaugusiesiems 5 eurai, vaikams nuo 5 iki 12 metų ir pensininkams – 3 eurai. Šeimos bilietas – 10 eurų.