Kovo pabaigoje pro šalį važiavusi moteris neliko abejinga ir pradėjo ieškoti pagalbos feisbuke. Ji liko šalia „vilkolakio“ tol, kol atvyko pagalba. Laukti ilgai nereikėjo – netrukus pasirodė vietinė gyvūnų gelbėtoja Megan Bowe.

„Susigraudinau, nes gyvūnas atrodė labai prastai. Tokios būklės jis nebūtų ilgai išgyvenęs. Jis vos pastovėjo“, – „The Dodo“ pasakojo „Bowe’s Adoptable Rescue Pups“ prieglaudos įkūrėja.

Įsižiūrėjusi atidžiau, moteris suprato, kas iš tiesų yra šis „vilkolakis": tai buvo sunkiai sergantis vokiečių aviganis. M. Bowe pavadino šunį Kingo vardu ir nugabeno į veterinarijos kliniką. Gyvūnas džiaugėsi sulaukęs pagalbos ir nė per žingsnį nesitraukė nuo savo gelbėtojos.

Gydytojas aptiko ne vieną sveikatos sutrikimą. Baisiausi jų – Kingas kentėjo nuo niežų, lūžusio dubens ir lūžusios uodegos. Iš pirmo žvilgsnio šuo atrodė labai senas, tačiau buvo nustatyta, kad gyvūnui viso labo tėra vieneri.

„Gydytojo manymu, Kingą partrenkė automobilis – tai daug ką paaiškintų. Panašu, kad uodegos traumaįvyko prieš keletą mėnesių, nes tuo metu, kai radau Kingą, ji jau buvo pradėjusi neteisingai gyti. O dubens kaulo lūžiai neleido jam daug judėti, todėl jam buvo sunku susirasti maisto ir vandens“, – aiškino M. Bowe.

Gydomas ir sočiai pamaitinamas, jau po mėnesio Kingas atrodė stipresnis. O prieš keletą savaičių jis jau buvo pasiruošęs uodegos ir klubo operacijoms.

Kasdien šuo vedamas pasivaikščioti, kad jo koja sustiprėtų. M. Bowe įsitikinusi, kad po kelių mėnesių bus galima ieškoti Kingui naujų šeimininkų, o iki tol jis džiaugiasi gyvenimu prieglaudoje.

„Jis atrodo kur kas laimingesnis. Sunku patikėti, kad anksčiau visi automobiliai taip abejingai pro jį pravažiuodavo. Niekas nesivargino jo paimti, nes gyvūnas atrodė baisiai. Viskas, ko jam tereikėjo, tai vieno neabejingo žmogaus“, – teigė M. Bowe.

Daugiau rasite čia.