Ligoninėje veikia plataus spektro smulkiųjų gyvūnų ligų diagnostikai reikalinga įranga, magnetinio rezonanso tomografas (MRT). Taip pat čia yra procedūrų kabinetai ir laboratorijos, tarp kurių – vienintelė Lietuvoje histologinė laboratorija, skirta gyvūnų audinių tyrimams.

Ligoninėje įrengtas operacinių blokas, erdvios palatos, atskiras infekcinių ligų skyrius, sėkmingam gyvūno gijimui reikalingas reabilitacijos centras.

„Pagarbus elgesys su gyvūnu – šeimininkų ir gydytojų kasdienė pareiga. Keturkojai yra pilnaverčiai mūsų šeimų nariai. Prireikus, jie nusipelno profesionalios pagalbos. Atsakomybė – to tikimės iš mažųjų gyvūnų šeimininkų. Atsakomybės, kasdien siekiame ir patys”, – pabrėžia didžiausios sostinėje veterinarijos specialistų komandos vadovas vet. gydytojas Jovydas Bajorinas.

Statistikos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje kas trečioje šeimoje gyvena registruotas augintinis.

„Matome, kaip evoliucionuoja žmonių santykis su gyvūnais. Juos priimame kaip tikruosius šeimos narius, draugus, kurie verti meilės, rūpesčio. Šiuos gyvenimo su gyvūnais pokyčius, natūralu, lydi ir kitas pokytis – pagarbios, kokybiškos, profesionalios priežiūros. Atverdami naujos ligoninės duris, suteikiame visas sąlygas atsakingiems šeimininkams rūpintis augintiniais”, – pabrėžia pirmosios Universitetinės veterinarijos ligoninės įkūrėjas „8 drambliai” direktorius Sidonijus Jokubynas.

Anot jo, pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos parengtą veterinarines paslaugas teikiančių įstaigų aprašą, kurios leidžia gyventojams aiškiau žinoti, kas ir kokias paslaugas gali suteikti jų augintiniui, naujoji ligoninė atitinka visus universitetinei veterinarijos klinikai keliamus reikalavimus.

Universitetinėje veterinarijos ligoninėje patirties semiasi būsimieji veterinarijos gydytojai, nuolat reziduoja užsienio šalių veterinarijos specialistai.

Vienas garsiausių Suomijos veterinarų neurochirurgas Sigitas Čižinauskas šią ligoninę vadina „laimingu bilietu Lietuvos smulkiesiems“. Šis specialistas taip pat dalinasi patirtimi ir žiniomis su naujos ligoninės veterinarais.

„Gyvūnų, kaip ir žmonių, gydymui reikia gerų specialistų, naujausių įrenginių ir patikimų medikamentų. Jei dar pridėsite kasdienį tobulėjimą, pagarbų rūpestį gyvūnais ir patogią ligoninės vietą – gausime „8 dramblius“. Džiaugiuosi, kad veterinarija Lietuvoje pasivijo kaimynines Europos šalis. Tiek mūsų gydytojai, tiek klinikos gali drąsiai lygiuotis su geriausiais Europos ir pasaulio veterinarijos centrais. Ši ligoninė yra to įrodymas”, – sako veterinarijos gydytojas neurologas iš Suomijos S. Čižinauskas.

Ypač svarbu – atsakingi šeimininkai ir jų augintiniai ligoninėje yra priimami visą parą. Ilgametė patirtis atskleidė, kad be kvalifikuotos pagalbos labai svarbus ir empatiškas dėmesys žmogaus bei gyvūno santykiui, ypač tose situacijose, kai medicina jau nebegali padėti.

„Per devynetą darbo metų „8 drambliai“ veterinarai patyrė, kad, atėjus laikui, šeimininkams reikia pagalbos oriai ir ramiai išsiskirti su keturkoju šeimos draugu. Todėl naujojoje ligoninėje paruošėme atskirą atsisveikinimo su gyvūnu kambarį. Tai Lietuvoje – naujovė”, – pasakoja ligoninės vadovas J. Bajorinas.