Kaip teigia „SOS gyvūnų“ vadovė Ilona Reklaitytė-Mezenceva „Nors prieglaudinukams dresūroje ir pas globėjus sekėsi puikiai, bet projektas nebus sėkmingas, jei šiems nuostabiems keturkojams nepavyks rasti namų. Juk 6 savaites visi dirbome, mokėme juos naujų komandų, gražaus elgesio namuose, socializavome su vieninteliu tikslu – kad jie pagaliau rastų saugius ir šiltus namus, kur juos mylėtų ir daugiau niekada nepaliktų.”

Nuo projekto pradžios, 6 savaites šuneliai iš „SOS gyvūnų“ prieglaudos gyveno globėjų namuose ir kiekvieną šeštadienį lankė dresūros pamokėles URBAN DOG klube, kur ne tik dirbo, bet ir gaudavo namų darbus kiekvienai savaitei. Šuneliai mokėsi tikrai daug dalykų: tvarkingai vaikščioti netampant pavadėlio, jei ko nori – prašyti to per akių kontaktą, nešokinėti ant žmonių, komandų sėdėti, palikti, ateiti, emocijų valdymo (jei išsigąstų ar nutiktų kitas daug emocijų keliantis dalykas – kad nepabėgtų, o ateitų pas šeimininką), ramiai pasilikti namuose vieni.

Tai buvo didelis iššūkis tiek ilgą laiką prieglaudoje praleidusiems šunims, tiek ir patiems savanoriams. Gyvūnai gavo naudingas pamokas bei dovanas: prieš projektą juos apžiūrėjo „Vetos“ veterinarai ir patvirtino, kad visi gyvūnai yra sveiki, jie taip pat apsilankė „Pet Style“ šunų kirpykloje, o Pet24.lt skyrė gausų krepšelį su maistu, skanėstais ir reikmenimis visam projekto laikotarpiui.

Tad dabar liko pats svarbiausias uždavinys – surasti jaukius ir mylinčius namus visiems projekto dalyviams. Juk grįžti atgal į prieglaudą nenorėtų nė vienas. Visi beglobiai atskleidė labai skirtingus charakterius, bet vienas bendras bruožas išliko. Tai noras atrasti savo žmogų, kuris niekada neišduos. O gal tai būsi Tu?

Tad pristatome šešis šunis, kurie iš esmės gali pakeisti kiekvieno iš mūsų gyvenimą:

Vincukas – tikras optimistas, pasipuošęs šiurkščiu kailiuku. Vincukui yra apie pusantrų metų, todėl jokių vaikiškų išdaigų namuose jis jau nekrės. Apskritai, šis šuniukas tobulai derės bet kuriame bute – beveik neloja, nevagia maisto nuo stalo, kantriai laukia kol bus išvestas į lauką.
Jei norite sužavėti Vincuką, tereiks užkalbinti, pakasyti pilvuką ar pašukuoti kailį. Tai geriausias žmogaus draugas, visiškai nesiveliantis į konfliktus su kitais gyvūnais, dievinantis pasivaikščiojimus lauke. Beje, jei kartais nespėsite kartu su Vincuku džiaugtis nuotykiais lauke, jis kantriai Jūsų palauks ir toliau tipens šalia.
Būsimieji šeimininkai namuose turės tikrą super šunį, tačiau reikės šiek tiek palaukti, kol Vincukas įsidrąsins – dar visai neseniai jį baimė lydėjo keisčiausiose situacijose, tačiau dabar, kai dresūros pamokos jau beveik baigėsi, Vincukas tapo kur kas drąsesnis!
Galbūt norėtumėte tapti Vincuko herojumi ir turėti amžinai ištikimą draugą? Jei taip - skambinkit Odetai tel. 867108055

Delma ilgą laiką gyveno prieglaudoje. Šiuo metu jai aštuoneri, tačiau galite pamiršti visus stereotipus, jog tokio amžiaus šuo skirtas tik miegoti ant kilimėlio. Atvirkščiai, Delma tiesiog trykšta gyvenimo džiaugsmu. Netikit? Tai duokit Delmai kamuoliuką ir ji parodys tai, ką ne kiekvienas mažas šuniukas sugebėtų. Su šia kalyte namuose niekada nebus liūdna.
Delmos žaismingumas tikrai unikalus, o nuostabaus charakterio nesugebėjo sugadinti net ir eilė blogiausių patirčių. Vis dėlto, nereikia galvoti, jog ši kalaitė yra tiesiog žaidimų mašina – ji taip pat sugeba ramiai būti šalia ir mėgautis draugija.
Svarbiausia yra tai, kad ji tiki žmogumi... Jei norite važiuoti automobiliu – puiku, Delma sedės kuo ramiausiai. Jei norite eiti į parką, Delma seks iš paskos nepaisant nieko. Jei norite priimti Delmą į savo namus, ji bus dėkinga amžinai. Ir patikėkit – puikiai tai parodys.

Dėl Delmos galite skambinti Ramintai 862010320

Dora – ramus šuo, namuose nesukelia jokių rūpesčių, negadina, neapkramto daiktų, ramiai lieka namuose viena ir kantriai laukia šeimininko. Pavyzdingai ji elgiasi ir lauke, niekada nepuola kitų šunų, mandagiai vaikšto su pavadėliu.
Kitaip tariant, ji tikra dama, kuri nusipelnė turėti savo namus. Ji puikiai tiks tokiems šeimininkams, kurie mėgsta ramybę ir iš šuns tikisi pačių geriausių manierų.
Dora nereikalauja labai daug dėmesio, o jo sulaukusi džiaugiasi labai tyliai. Tarsi negalėtų patikėti, jog visa tai skirta jai vienai. Rami ir ištikima Dora tikisi, kad pagaliau į jos gyvenimą įžengs Žmogus, kuriam ji galės skirti visą savo meilę.
Dora yra sveika ir guvi aštuonerių metų kalytė, kuri pasirengusi keliauti į tikruosius savo namus.

Dėl Doros galite skambinti Jolantai tel. 867513211

Eltonas – neįtikėtinai nuostabus šuo, kuris vos tik iš prieglaudos pakliuvęs į šiltus namus, darė viską, kas įmanoma (ir dar daugiau), kad įtiktų globėjams. Visų komandų jis mokėsi be galo entuziastingai. Tai šuo žinantis, ką reiškia “dirbti” už skanėstus, todėl ir būsimieji šeimininkai turėtų būti tokie, kurie gali ir nori skirti dėmesio dresūrai.
Per trumpą laiką Eltonas sugebėjo atsikratyti baimių ir toliau noriai mokosi būti nuostabiausiu šeimos augintiniu. Beje, Eltonas jau dabar moka daugybę triukų, kurie pralinksmins visą šeimą.
Vis dėlto, vien tik Eltono pastangų neužtenka – dabar reikia šiek tiek pasistengti ir dėl jo, tad ieškomi patys geriausi namai, kuriuose jis bus mylimas dar daugybę metų.
Šiuo metu Eltonui dveji, tad jis labai energingas, tačiau tuo pačiu ir sumanus, tad problemų namuose nebūna.
Jei norite namuose turėti energingą, linksmą ir protingą augintinį, galite skambinti Grėtei tel. 861027391.

Mango – pati švelniausia projekto dalyvė. Ir kalbame ne apie kailio minkštumą – Mango tikras moteriškumo įsikūnijimas. Visuomet pasitinka, meiliai pasižiūri į akis, lyžteli žandą. Turbūt nereikia nė sakyti, kad ji niekuomet nebus sarginis šuo. Atvirkščiai, net ir Jūsų svečius švelniai pasitiks, iš pradžių bent trumpai pasižiūrėjusi ar šie nelinki nieko blogo.
Mango mėgsta būti savo narvelyje, čia nešasi kuo daugiau patalų. Matyt, gyvenimas iki šiol jai rodė tik tokią patirtį.
Vaikštant lauke, taip pat galima stebėti, kaip jautriai Mango reaguoja į kiekvieną Jūsų judesį iš akių bando nuspėti, ko šiuo metu norėtumėt iš jos: gal atnešti pagaliuką, gal prisiglausti, gal atsisėsti? Švelnioji Mango pasirengusi Jums tarnauti amžinai.
Dabar Mango yra treji, ji sterilizuota, sveika ir pasiruošusi keliauti pas naujuosius šeimininkus. Gal Jūsų namuose trūksta švelnumo?

Dėl Mango galite skambinti Kristinai tel. 865867683

Tedis, dar vadinamas Auksiniu berniuku. Tai nuostabiausias draugas, pasiryžęs išmokti visas įmanomas tasykles ir komandas, kad tik būtų žmogaus draugijoje.
Tedis itin žaismingas šuo, kuriam dabar yra treji. Jis galėtų būti puikiausias draugas ir mažiems vaikams – su jais elgiasi labai atsargiai ir švelniai, be to yra labai kantrus. Įgyti Tedžio pasitikėjimą visai nesunku, tereikia parodyti, kad nori draugauti.
Tačiau jei kartais žaidimai Jums įgrįstų, Tedis ramiai atsigultų šalia ir lauktų. Pasilikęs vienas namuose taip pat nieko nesiaubia. Matyt, laukimas vis dar neatsiejamas nuo Tedžio gyvenimo – juk tiek mėnesių reikėjo sėdėti prieglaudos volijere ir laukti, laukti, laukti…
Šis Auksinis berniukas nusipelnė turėti saugius ir mylinčius namus, kuriuose besąlygiškai dalintųsi savo džiaugsmu ir meile. Padėkime Tedžiui pamatyti kitokį gyvenimą.
Dėl Tedžio galite skambinti Ilonai tel. 862204748