„Net nežinodamas, kas skleidė tuos garsus, nuskubėjau į pagalbą. Tuomet radau mažą katytę“, – „The Dodo“ sakė J. A. Yostas.

Jauniklės mamos niekur nebuvo matyti, o bjūrantis oras paskatino vyrą pasiimti mažylę namo. Vyras ją pamaitino ir pristatė savo šeimai. Tiesa, jis neiškart suprato, kad gyvūnas, kurį jis parsivedė namo, toli gražu nebuvo naminė katė.

J. A. Yostas susitarė su veterinarijos gydytoju dėl gyvūno apžiūros. Artėjant vizito laikui, vyras pastebėjo, kad katė elgiasi šiek tiek neįprastai. Ji skleidė keistą garsą, kuris nepriminė įprasto katės miaukimo.

Kilus įtarimui, vyras nusprendė pasitikrinti internete, kaip atrodo lūšies jaunikliai. Jis pastebėjo, kad išgelbėta katytė išties turi daug panašumų su laukinėmis katėmis.

„Tai baltos trikampės dėmės ant ausų, didelės letenos, dėmės ant nosies“, – panašumus vardino J. A. Yostas.

Be viso to, katytė turėjo trumpą uodegą. Vyras nusiuntė rasto gyvūno nuotraukas Minesotos laukinės gamtos reabilitacijos centrui, kurio darbuotojai netrukus patvirtino vyro įtarimus. Tai, ką iš pirmo žvilgsnio vyras palaikė bename katyte, iš tiesų buvo lūšies jauniklė. Mažylė buvo nugabenta į centrą, kad ja pasirūpintų specialistai.

Neaišku, kaip ji atsiskyrė nuo mamos, tačiau centre dirbantys specialistai daro viską, kad gyvūnas galėtų sėkmingai grįžti į laisvę. J. A. Yostas vis dar domisi, kaip sekasi jo rastam gyvūnui.

„Jai puikiai sekasi. Panašu, kad jau rudens pradžioje ji galės grįžti į laisvę", – sakė vyras.

Nors su jaunikle jis praleido nedaug laiko, tačiau džiaugiasi galėjęs jai padėti – laimei, ji pateko į geras rankas.

„Tai buvo neįtikėtina patirtis, kurią mielai pakartočiau. Džiaugiuosi, kad turime veterinarijos gydytojų ir laukinės gamtos reabilitacijos centrų, kurie padeda nelaimėje atsidūrusiems gyvūnams sėkmingai grįžti į laisvę“, – teigė J. A. Yostas.

Daugiau rasite čia.