Pernai Brazilijoje gyvenantis Renan Carleto pasiūlė savo tėvams priglausti šuniuką, tačiau nei vienam iš tėvų ši idėja nepatiko. Ypač kategoriškas buvo R. Carleto tėtis, pasakęs, kad „mano namuose jokių šunų nebus“.

Vis dėlto, vaikinas nepasidavė ir suorganizavo mamos susitikimą su šuneliu Pitoco, kuris jam patiko. Kai mama perėjo į vaikino pusę ir neprieštaravo naujam augintiniui namuose, tėčiui beliko pasiduoti.

Nors iš pradžių atrodė, kad tėtis bando nekreipti į augintinį dėmesio, netrukus viskas pasikeitė. Pamažu V. Carleto pasidavė Pitocco kerams.

„Kai po įtemptos darbo dienos tėtis grįždavo namo, šuo nuvydavo šalin visus rūpesčius. Vieną dieną grįžęs namo išvydau juodu lakstančius ir žaidžiančius lauke. Niekada nemaniau, kad tai gali būti įmanoma“, – „The Dodo“ pasakojo R. Carleto.

Vos po trijų mėnesių, tėtis ir šuo turėjo marškinėlius su vienas kito atvaizdu ant jų.

Pamatęs, kaip neatpažįstamai Pitocco pakeitė jo tėtį, R. Carleto suprato, kiek iš tikrųjų daug mums duoda mūsų augintiniai.

„Atrodo, kad gyvūnai supranta, kaip mes jaučiamės. Jų draugija padeda mums pabėgti nuo kasdienės įtampos. Tai labai svarbu“, – pasakojo jis.

Daugiau rasite čia.