Mažutė, grakšti, draugiška ir labai sumani keturkojė neseniai įsigyta Plungės r. policijos komisariato pareigūno Raimondo Aponkaus, yra tikras pozityvo užtaisas.

Kinologiją išmanantis Raimondas ilgus metus dirbo komandoje su tarnybiniu šunimi Jorgiu, tačiau pastarasis sąžiningai atitarnavęs devynerius metus, jau norėtų pailsėti, tad po ilgų tinkamo tarnybai šuns paieškų net iš Didžiosios Britanijos atkeliavo Mėta.

Nors kalytei dar teks lankyti privalomus penkių savaičių tarnybinių šunų kursus, visgi anot Raimondo jau dabar spanielė moka daugybę tarnyboje reikalingų dalykų.
Nauja pareigūnė Mėta

„Su ja labai lengva, ji smalsi, greit supranta, ko iš jos norima. Patirtis visiškai kitokia nei dresuojant didelius šunis. Šios veislės šunys puikūs pėdsekiai, nors žinoma, labai svarbu ir kilmė – Mėta iš gero veislyno, kurie bet kam šuniukų neparduoda, ilgokai susirašinėjome su veislynu kol papasakojome ką ir kaip šuo dirbs“, džiaugėsi pareigūnas.

Kad kalytė puikiai socializuojasi įsitikina bet kuris prie jos priėjęs – visi būna apuostyti ir pasveikinti, nors ilgesniam laikui nuo šeimininko neatsitraukia.