Susirūpinę vietos gyventojai susisiekė su Speranzos gyvūnų prieglaudos įkūrėja Janine Guido, tačiau kalytei padėti nebuvo lengva.

„Pirmas dvi dienas, priėjusi galėjau ją pamaitinti iš rankų. Kai mėgindavau ją pagauti, kalytė traukdavosi ir nesileisdavo pagaunama“, – „The Dodo“ sakė prieglaudos įkūrėja.

J. Giudo besiartinant prie kalytės, ši išsigąsdavo ir pradingdavo tarp medžių. Socialiniuose tinkluose ji paskleidė žinią apie ieškomą gyvūną.

„Žinote, ką įprastai veikia šeimininkų paliktas šuo? Sėdi ir stebi laukdamas, kada jo šeima sugrįš jo pasiimti“, – feisbuke rašė ji.

Po poros dienų susekus išsigandusią kalytę, ši vėl išsigandusi pabėgo, tačiau po šio nesėkmingo bandymo, kitas kartas buvo sėkmingas. Gyvai transliuodama kalytės sugavimą, J. Guido pasakė: Mes ją sugavome! Esu tokia laiminga. Tai – tavo naujo gyvenimo pradžia. Tu saugi ir mes tave mylime.“

Apžiūrėjęs kalytę, veterinarijos gydytojas nustatė, kad jai yra apie 10 metų, išsekusi kalytė svėrė 10-čia kilogramų mažiau, nei turėtų.

„Vietiniai jos neatpažino, į pareigūnus taip pat nebuvo kreiptasi dėl dingusio gyvūno. Manome, kad ji buvo palikta parke – tai paaiškintų, kodėl kalytė taip ilgai lūkuriavo toje pačioje vietoje“, – aiškino J. Giudo.

Daugiau rasite čia.