Naujųjų metų dieną kalytės šeimininkai Michelle Hoch ir Josh'as Hayman'as kartu su ja išvyko žygin į žymią Keiptauno viršūnę, vadinamą Liūto galva. Holly dažnai žygiuodavo su šeimininkais, tačiau vieną kartą žygis susiklostė ne taip sėkmingai, kaip visuomet.

Kalytės dėmesį patraukė uolinės žiurkės - dideli graužikai, gyvenantys Keiptauno kalnuose. Ji puolė vytis jų ir nutrūko nuo pavadėlio. Šeimininkų paieškos buvo bevaisės: paklausti, ar nematė mažo juodo šuns, praeiviai taip pat niekuo negalėjo padėti.

Netrukus J. Hayman'as dronu nufilmavo apylinkes iš viršaus, tačiau kalytės nebuvo nė pėdsako. Šeimininkai kreipėsi į Naminių gyvūnų gelbėjimo tarnybą, o į pagalbos prašymą sureagavo kalytę pažįstanti gyvūnų elgsenos specialistė Nicole Nel.

Net ir praėjus 9 valandoms, kalytės nepavyko rasti ir visi ėmė bijoti, kad nutiko blogiausia.

„Teritorija, kurioje ji pasiklydo - tai per kalną vedantis takas, šalia kurio yra statūs šlaitai. Čia esama 200-300 metrų aukščio skardžių“, – „The Dodo“ sakė N. Nel.

Tikėdamasi, kad Holly vis dar gyva, N. Nel negalėjo suprasti, kaip kalytė galėjo pradingti iš vietos, nuo kurios be pagalbos ji nebūtų galėjusi pati nusileisti.

Net ir sutemus, komanda nepasidavė ir ieškojo toliau, o netrukus pasirūpino ir plakatais. Kitą dieną į paiešką įsitraukė daugiau žmonių, kol 10 val. ryto jie pastebėjo kalytę. Išgirdusi savo cypiančio žaislo garsą, kalytė pradėjo inkšti ir visi nustebo pamatę, iš kur sklido gyvūno inkštimas - kalytė buvo įstrigusi ant stataus šlaito, 150 metrų aukštyje nuo gelbėtojų.

Gelbėjimo operacija toli gražu nebuvo paprasta. Prieiti prie gyvūno buvo sunku ir iš viršaus, ir iš apačios. Kalytė laikėsi ant uolos, kyšančios skardžio viduryje. Gyvūną pasiekė profesionalūs alpinistai

Netrukus jie grįžo su Holly rankose, kurią apsidžiaugę šeimininkai tuoj pat nugabeno pas veterinarijos gydytojus.