Pirmadienį sužinojusi, kad jos valdas „Santa Rosa“ pasiekė miško gaisras, Kalifornijos San Francisko universiteto slaugė Lauren Mesaros suskubo evakuoti savo arklių Gypsy, Connie ir Stardust. Namus nuo ganyklų skyrė nemenkas atstumas ir moteris netrukus įsitikino, kad jai teko nelengva užduotis.

„Du arkliai tilpo į priekabą, tačiau Stardust ten jau nebebuvo vietos", - „The Dodo“ sakė L. Masaros svainė Cindy Masaros. Negalėdama greitai parūpinti kitos transportavimo priemonės, L. Masaros nusprendė pamėginti pasodinti gyvūną ant galinės savo 2001 m. automobilio Honda Accord sėdynės. Tuo metu nuo to priklausė ponio gyvybė.

Moters kaimynui pasitelkus į pagalbą savo „arklių užkalbėtojo“ sugebėjimus, netrukus gyvūnas jau sėdėjo automobilio gale. Ten jį padėjo įvilioti morkos.

Prieš išvykstant, kitas kaimynas spėjo įamžinti nelaimingo ponio, gulinčio automobilio gale, nuotrauką, kuria pasidalino savo feisbuko paskyroje.

Moteris su savo gyvūnais prisiglaudė „Windhorse“ rančoje. Kol moters namai skendo liepsnose, ji džiaugėsi, kad spėjo iš ten ištrūkti kartu su mylimais augintiniais.

"Kai tenka evakuotis, pirmiausiai griebi tai, kas tau yra brangiausia. Gyvūnų mylėtojams tai yra jų augintiniai“, – sakė C. Mesaros.

Sunkiu metu padaryta nuotrauka greitai apskriejo feisbuką ir vos per keletą dienų pritraukė tūkstančius vartotojų.

Vis dėlto, kelionė automobiliu turėjo ir neigiamų pasekmių. „Lauren sako, kad jos mašinoje dabar didelė betvarkė. Automobilio gale Stardust padarė tai, ką daro arkliai“, – paaiškino C. Mesaros.

Socialiniuose tinkluose pasklidusi nuotrauka netrukus susilaukė ir automobilio gamintojų dėmesio – šie pakomentavo moters įrašą pranešdami apie ketinimus rengti labdarą.