Remiantis organizacijos „Save The Rhino International“ informacija, laukinėje gamtoje beliko kiek daugiau nei 4 tūkst. šios rūšies atstovų.

„Branfere“ zoologijos sode mažylis Sonai mėgaujasi dėmesiu. Jis ne tik pritraukia lankytojų, bet ir simbolizuoja žingsnį pirmyn siekiant išsaugoti šarvuotuosius raganosius. Pastarąjį dešimtmetį vien Afrikoje brakonieriai sumedžiojo 9 396 raganosius. Skaičiuojant vidutiniškai, kas 16 valandų vienas raganosis žūsta nuo brakonierių rankos, nurodo „Save The Rhino International“.

„Sonai yra ypatingas, nes tai – vienintelis šarvuotųjų raganosių jauniklis, gimęs Europoje 2023 m. Nuo tada, kai mūsų zoologijos sode apsigyveno šarvuotųjų raganosių, negalėjome pasigirti, kad čia į pasaulį atėjo naujas šios rūšies atstovas, todėl nepaprastai džiaugiamės“, – sako „Branfere“ zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoja Melanie Quemener.

Pasak jos, šiam gyvūnui nereikia itin didelės priežiūros.

„Sonai pasveriame kartą per savaitę, jis neprieštarauja šiai procedūrai, bet šiaip daugiausia tiesiog rūpinamės, kad jis pakankamai ėstų – tik neseniai pradėjo misti kietu maistu. Taip pat stebime jo elgesį“, – aiškina prižiūrėtoja.

Ji taip pat pabrėžia, kad šarvuotiesiems raganosiams gresia išnykimas.

„Kertami miškai, kuriuose jie gyvena, plečiasi miestai. Šiame zoologijos sode galime juos apsaugoti ir galbūt ateityje paleisti į laukinę gamtą“, – nuogąstauja M. Quemener.

Istoriją apie Sonai žiūrėkite vaizdo reportaže.