Per vieną dieną – trys įrašai apie žiaurius nuodytojų darbus

Vos per vieną dieną fotografas Danas Macijauskas, atsivėręs savo feisbuko paskyrą, išvydo net tris draugų įrašus, kuriuose šie praneša apie nunuodytus savo augintinius. Visi šie įvykiai fiksuoti Naujamiestyje.

„Viename įraše skaičiau, kad, rodos, vieną šunį išgelbėjo, tačiau kiti mirė. Viskas vyko tame pačiame Naujamiesčio rajone. Visus šiuos tris įrašus pamačiau šiandien, tik nežinau, kada jie tiksliai įvyko“, – teigia susirūpinęs D. Macijauskas.

Vieno iš įrašų autorius – vilnietis Milvydas Mazonas, liūdna žinia apie augintinės netektį pasidalinęs šios dienos popietę. „Jakovo klinikos“ veterinarijos gydytojas vyrui pranešė, kad prie „Lofto“ vedžiotas gyvūnas buvo nunuodytas.

„Praėjo kelios savaitės, bet bejėgiškumas ir liūdesys spaudžia ir smaugia. Niekam to nelinkėčiau, ką teko patirti. Šia žinute kviečiu rimtai susirūpinti visus gyvūnus auginančius. Taip atrodo, paskaičius svetimo įrašą, jog „ok, kažkam nutiko“, tačiau bet kada gali nutikti ir jums (taip buvo ir mums). Šuo buvo nunuodytas, nes kieme kažką pauostė arba suėdė“, – rašo M. Mazonas.

Sunkią netektį išgyvenantis vyras nori perspėti visus gyvūnų šeimininkus. Kol gyvūnų nuodytojų pareigūnams nesiseka susekti, geriausia, ką galime padaryti, sekti savo augintinių veiksmus.

„Nesvarbu, kur gyvenat, kur vaikštot su savo gyvūnais – nepaleiskit, stebėkit. Ir ne tik juos, bet ir aplinką. Nes pilna piktavalių, kurie nuodija gyvūnus. Pavyzdžiui, išmirko maisto gabaliukus antifryze ir primėto į pievą, priberia rūgšties granulių, kurių garai ypatingai nuodingi. Šie atvejai pradėjo kartotis itin dažnai, ypač Vilniaus Naujamiesčio rajone“, – perspėja jis.

Šunų šeimininkams jis pataria dėti augintiniams antsnukius, perspėti aplinkinius, o kilus įtarimams, kreiptis į pareigūnus. Svarbiausia – nelikti abejingiems. M. Mazonas teigia, kad augina dar du šunis, kuriuos dabar saugo kaip savo akį: nevedžioja jų vienas, vakare vaikšto kartu su žibintu, kad galėtų viską matyti. Taip pat jis perspėja šeimininkus iškart reaguoti į augintinių sveikatos sutrikimus: abejingumas gali būti mirtinas.

Į vyro netektį reaguoja ir šalies įžymybės. Į įrašą atsiliepęs atlikėjas Vaidas Baumila, gyvenantis Naujamiestyje, pareiškė vyrui užuojautą ir ragina visus stebėti apylinkes ir prisidėti prie nuodus barstančių žmonių suradimo, o pats žada augintinę vedžioti su antsnukiu.

„Gyvenu Naujamiestyje, jo pradžioje, Aguonų gatvėje. Čia daug šunų. Noriu prisidėti visomis galiomis prie to ubliudko, ubliudkės suradimo. Veikime kažkaip kartu!“, – ragina jis.

Tai – ne pirma nuodijimo banga Naujamiestyje

Tiesa, tai ne pirmas atvejis, kuomet Naujamiestyje stebimi vienas po kito pasireiškiantys šunų apsinuodijimai. Dar liepos 10 dieną garsios atlikėjos Evelinos Young brolis Mindaugas Anusauskas DELFI pasakojo apie tai, kokiose kančiose atsidūrė šeima, kovojanti dėl augintinės Čilės gyvybės.

Tąkart vyras perspėjo, kad vaikščioti su augintiniais senamiestyje ir Naujamiestyje nesaugu: pasirodo, sostinės gatvėse primėtyta pašteto su mirtinu tablečių įdaru viduje.

Paštetas, į kurį prismaigstyta šunims ir katėms nuodingų tablečių, rastas Mindaugo ir Kauno gatvių sankryžoje. Toks radinys įrodo, kad kažkas gyvūnus nuodija tyčia.

Mindaugo kalytę Čilę išgelbėjo staigi vyro reakcija – kadangi nuodai suveikia kone iš karto, negalima delsti nė minutės. Tąkart vyras veterinarijos klinikoje nugirdo apie dar vieną moterį, kurios šuo buvo nunuodytas toje pačioje vietoje, kaip ir jo kalytė Čilė, tačiau moteris nespėjo laiku atgabenti augintinės ir ši nugaišo – gydytojams nepavyko jos atgaivinti.

Sankryžoje, kurioje rasti nuodai, vėliau rasta ir dar viena nugaišusi katytė. Viso suskaičiuojama, kad tąkart nuodai pražudė du šunis ir katę. Tiesa, paštetas su nuodais galėjo pareikalauti ir daugiau aukų.