Iš šuns pašalino 5 litrus susikaupusio šlapimo

Kaimynystėje besikankinantį šunį pastebėjusi Agnė Gintalaitė suskubo ieškoti pagalbos, šiurpiais vaizdais pasidalino feisbuke.

„Linas išvyko iš Lietuvos palikęs vieną savo šunį, prirakintą saulės atokaitoje, sergantį, šuns būklė kritiška. Užupio menininkai nežino, ką daryti, prieiti prie šuns bijo, kam skambinti – nežino. Kažkoks velnias žino, kas Cicos draugas, kuris tipo šunį prižiūri, bet jo niekas nematė“, – rašė ji.

Į pagalbos prašymą atsiliepė prieglaudos „Vyšnių sodas“ vadovė Monika Mužaitė. Ji nuvežė gyvūną veterinarų apžiūrai, po kurios paaiškėjo, kad šuns būklė išties tragiška.

„Skubiai katerizuojama šlapimo pūslė, kuri persipildžiusi iki plyšimo ribos. Gyvūnas yra visiškai išsekęs, temperatūra kritinė, 40,1oC. Veterinarai pradėjo gelbėjimo operaciją, imamamas kraujas detaliems tyrimams“, – informavo M. Mužaitė, nuvežusi šunį veterinarų apžiūrai.

Sunku patikėti, tačiau per pirmąjį vakarą specialistai iš šuns pašalino net 5 litrus susikaupusio šlapimo.

„Šiandien bus rašomas pareiškimas policijai dėl žiauraus elgesio su gyvūnu atvejo prašant taikyti baudžiamąją atsakomybę“, – apie tolesnius veiksmus praneša M. Mužaitė.

Kaimynai tai žinojo jau seniai: Linas nevertas savo šuns

Susisiekus su dailininku, jis pasakė, kad šioje istorijoje labiausiai kankinasi net ne šuo, o pats dailininkas.

„Aš ir esu tas šuo. Lietuvoje gyventi neįmanoma, emigravau norėdamas užsidirbti. Jeigu jums iš tiesų rūpi, nupirkite man bilietą atgal, nes neturiu už ką. Čia niekam nerūpi žmogus, ir mano paveikslai niekam nerūpi. Parašykite tiesą – ne šuo miršta, o žmogus“, – prašė jis.

Vyras teigia, kad kol kas užsienyje rasti laimės nepavyko. Kartu būtų pasiėmęs ir augintinį, tačiau tam neturėjo sąlygų, gyvena sunkiai. Išvykdamas paliko pinigų, kaip pats sako, „geram kaimynui Arvidui“, prašydamas, kad pasirūpintų gyvūnu.

Tuo metu kaimynas Arvidas pripažįsta, kad birželio 13 d. išvykdamas dailininkas paliko jam šunį ir šiek tiek pinigų sakydamas, kad kai turės daugiau, perves į kaimyno sąskaitą. Tačiau jau nuo seniau šuniukas buvo akivaizdžiai ligotas. Kaimynams kėlė nerimą tai, kad dailininkas nesirūpina savo augintiniu.

Pastebėjęs, kad pradėjo pūti šuns kojos, Arvidas bandė susisiekti su šeimininku, tačiau šis buvo nepasiekiamas. Kartu su dailininko draugu Raimiu vyras nusprendė gabenti šunį pas veterinarą. Vienas Arvidas imti šuns nedrįso, mat šis buvo labai agresyvus, lojo.

„Raimis pasakė, kad šuo kankinasi, serga vėžiu, todėl tarėmės jį užmigdyti, bet su šeimininku susisiekti pavyko tik vakar. Kaimynai jau seniai sakydavo – Linai, negalima šitaip neprižiūrėti šuns. O jis – gerai, gerai. Buvo ir anksčiau tokių atvejų – žiemą šuo buvo nušalęs kojas, pats Raimis gydė. Linas nevertas to šuns. Pinigų neturi, kaimynai šunį maitina, o jis konfliktuoja su visais“, – aiškina jis.

Gyvūno gydymas reikalauja didelių išlaidų. Galinčių padėti prieglauda prašo paramos.

VšĮ „Vyšnių sodas“
Įmonės kodas 302488918
Sąskaitos nr. LT197044060007446446 (AB SEB bankas)
SWIFT kodas CBVILT2X (aukojantiems iš užsienio)
Pavedimo paskirtis: Skubiai pagalbai
Paypal: vsi.vysniusodas@gmail.com
Paysera: LT423500010002663964

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)