„Keturi tūkstančiai yra didelis skaičius. Prireiks 60 dienų, kol visais pasirūpinsime, kol išspręsime visus prieglaudos klausimus, bendradarbiaujame su partneriais visoje šalyje. Norime, kad šie šuneliai rastų mylinčius namus“, – sako organizacijos „Humane Society“ vadovė Kitty Block.

Gegužę JAV Teisingumo departamentas padavė į teismą „Envigo“ dėl kaltinimų Gyvūnų gerovės akto pažeidimais. Valstybės inspektoriai išsiaiškino, kad net ir nesunkiai sunegalavę bigliai ten žudomi, užuot sulaukę veterinarų pagalbos, maitinančios patelės negauna ėsti, šunys minta ėdalu su kirminais, pelėsiais ir išmatomis, per aštuonias savaites nuo šalčio nugaišo net 25 biglių mažyliai. Be to, itin ankštai laikomi šunys apkandžioja vienas kitus. Kaip teigia Virdžinijos valstijos respublikonų senatorius Billas Stanley‘is, idėja išgelbėti šunis gimė žymiai anksčiau.

„Sveiki, čia Virdžinijos senatorius Billas Stanley‘is. Norėjau pasinaudoti šia proga ir pasikalbėti apie tai, kas man neduoda ramybės nuo 2019 metų. Dar 2019 metais mes išsiaiškinome, kad Kamberlando apygardoje yra vieta, kur veisiami bigliai, nuostabūs šunys veisiami eksperimentams. 2019 metais bandžiau tą įstaigą uždaryti, bet nesėkmingai. Bet rankų nenuleidau“, – sako jis.

„Žinau, kokie nuostabūs šie šunys, nes ir pats du tokius auginu. Įsigijau juos iš „Envigo Beagles“ dar 2020 ir 2021 metais. Nenorėjau, kad jie taptų eksperimentiniais šunimis. Dabar esu ramus, nes su jų broliais ir seserimis taip pat nebus eksperimentuojama“, – prideda jis.

„The Humane Society“ į savo priežiūros ir reabilitacijos centrą atsivežė 201 biglį, ten jais bus rūpinamasi tol, kol jie galės būti pervežti į kitas įstaigas, turinčias patirties su traumą išgyvenusiais gyvūnais.