Daužė lazda ir spardė kojomis

Šuneliui tėra 6 mėnesiai, tačiau jam jau teko išgyventi tikrą pragarą. Lazda gyvūną daužančią moterį pastebėjo praeivė ir tuoj pat sustabdė žiauriai besielgiančią šunelio šeimininkę. Pašiurpusi praeivė atėmė sumuštą gyvūną ir iškvietė pareigūnus.

„Tik jos dėka mažylis liko gyvas, tačiau ar išgyvens dar nėra aišku. Nuvykę į vietą greitai paėmėme šuniuką ir vykome į Kėdainių veterinariją apžiūrai, kadangi tokiu atveju kiekviena minutė ypatingai svarbi.

Apžiūrėjus gyvūną paaiškėjo, kad sumušta akis, matosi stipri kraujosruva, sutrenkta stipriai galva, pilvas, šonkauliai, gyvūnas sunkiai kvėpuoja, yra didelės šoko būsenos“, – apie įvykį pranešta „Pifo“ feisbuko paskyroje.

Tą patį vakarą gyvūnų gerovės tarnybos darbuotojai veterinarijos klinikoje sulaukė policijos pareigūnų, kurie kartu atsivežė ir žiauriai besielgusią moterį. Ji atvežta atsisakyti gyvūno raštu.

Šuns šeimininkė atsakomybės neišvengs

Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ atstovė Kėdainiuose Greta Linkė patvirtina, kad dėl žiauraus elgesio su gyvūnu pareigūnai pradėjo tyrimą. Kadangi šunį skriaudusi moteris pastebėta nusikaltimo metu, atsakomybės ji niekaip neišvengs, tačiau tik laikas parodys, ar jai bus pritaikyta administracinė, ar baudžiamoji atsakomybė.

„Viskas priklauso nuo šunelio sveikatos. Šiai dienai moteris patraukta administracinėn atsakomybėn, bet jei nuo patirtų sužalojimų šunelis nugaiš, bus taikoma baudžiamoji atsakomybė. Šiai dienai gyvūno likimą prognozuoti sunku, nes sumušimai yra stiprūs, o šunelis jaučiasi išties blogai. Jam jau suleisti vaistai, dabar belieka laukti.“, – aiškina G. Linkė.

Šuneliui egzekuciją surengusi moteris negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė. G. Linkės teigimu, vakar, atvežta atsisakyti gyvūno raštu, moteris buvo dideliame šoke. Paklausta, kodėl taip pasielgė, moteris nesileido į kalbas.

Gresia bauda, areštas ar net laisvės atėmimas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė patvirtina, kad trečiadienį, sausio 16 d. Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė pranešimas apie tai, jog matoma, kaip moteris galimai su pagaliu trenkia gyvūnui.

Policijos pareigūnams nedelsiant reaguojant į gautą pranešimą ir atvykus į įvykio vietą, rastas sužalotas šuo. Pareigūnai nedelsiant jį perdavė gyvūnų tarnybai „Pifas“, kurios atstovai sužeistą gyvūną pristatė į veterinarijos kliniką.

Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai atlieka tyrimą, aiškinasi įvykio aplinkybes.

Gyvūno savininkui, kuris pažeidžia gyvūnų laikymo reikalavimus, nustačius faktą apie netinkamą gyvūno priežiūrą ar laikymą asmeniui pagal Lietuvos Respublikos administracinių pažeidimų kodekso 346 str. 4 d. gresia bauda iki 300 eurų bei gyvūnų konfiskavimas.

Taip pat gali būti taikoma ir baudžiamoji atsakomybė. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str., už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Kauno apskr. VPK pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už neabejingumą ir ragina visuomet informuoti apie pastebėtą bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą bendruoju pagalbos telefonu 112.