„Tai pirmas kartas, kai toks gyvūnas buvo paliktas zoologijos sodo teritorijoje. Paprastai mums atneša nebepageidaujamų naminių gyvūnėlių, tokių kaip šunys ar katės, pasitaiko ir vėžlių bei kitų roplių, sužeistų paukščių...“, – sako „Attica Zoological Park“ įkūrėjas ir kuratorius Jean–Jacques Lesueuras.

Zoologijos sodo vaizdo stebėjimo kameromis padarytame videoįraše užfiksuota, kaip prieš vidurnaktį prie šiukšliadėžių privažiuoja automobilis. Policininkai bando nustatyti automobilio savininką, sakė J. J. Lesueuras.

Kaip komentuoja „Attica Zoological Park“ veterinarė Noi Psaroudaki, tigriukas yra sulysęs, neteko daug vandens, jo būklė sunki.

„Kai pirmą kartą pamačiau tigriuką, negalėjau patikėti savo akimis. Buvo sunku suvokti, kad gyvūnas gali būti tokios prastos būklės. Skaičiau ne vieną ataskaitą apie nelegalios prekybos laukiniais gyvūnais aukas, bet tik iš arti pamatęs tokį gyvūną supranti, kokių rimtų sveikatos problemų jis turi. Labai liūdna.“

Atlikus rentgeno tyrimą paaiškėjo, kad vienoje iš jauniklio užpakalinių kojų įsmigęs smeigtukas. Anot J. J. Lesueuro, jeigu tigriukas išgyvens, jį reikės perkelti į rezervatą, nes zoologijos sode daugiau baltųjų tigrų nėra.

Su „Attica Zoological Park“ jau susisiekė kelios tarptautinės laukinių gyvūnų ir gyvūnų apsaugos organizacijos ir pasiūlė padėti. Zoologijos sodo vyriausioji prižiūrėtoja, atsakinga už didžiąsias kates, Andrea Cerny atskleidė, kad tigrais sunku rūpintis dėl jų dydžio, mitybos ypatumų ir agresyvaus būdo.

„Tigras tikrai nėra naminis gyvūnėlis. Tai labai pavojingas gyvūnas, pasižymintis stipriu žudymo instinktu. Kad ir ką daryčiau, šio instinkto nuslopinti nesugebėčiau. Dažniausiai tigriukai laikomi kaip katės, kol paauga, o tada nužudomi arba paliekami likimo valiai“, – sako A. Cerny.

Prekyba laukiniais gyvūnais Europoje yra milijardų eurų vertės verslas. Neretai gyvūnai vežami iš Azijos ir Afrikos, sakė Graikijoje įsikūrusios laukinių gyvūnų gelbėjimo asociacijos ANIMA vadovė Maria Ganoti. ANIMA rūpinasi įvairiais likimo valiai paliktais gyvūnais, tokiais kaip gyvatės ir krokodilai.