Kaunietė pastebi, kad brakonieriai į stirnas taikosi ne pirmą kartą

Už nelegalią medžioklę miesto teritorijoje ir gyvūnijai padarytą žalą pažeidėjui gresia tūkstančius eurų siekiančios baudos, ginklo konfiskavimas ir teisės medžioti atėmimas iki 5 metų.

Kaune, Linksmadvario šlaituose gyvenančias stirnas stebintiems kauniečiams jau kurį laiką nerimą kelia kraupūs radiniai. Vieno iš jų nuotraukomis sausio 19 d. popietę feisbuko grupėje „Mūsų Kaunas – visuomeninė organizacija“ pasidalino kaunietė Lina.

„Vakar vakare, jau gulėdama lovoje, išgirdau šūvį. Pasidarė nelabai jauku, pagalvojau, gal ne šautuvo. Šiandien ryte, eidama pasivaikščioti su šunimi po seną lėktuvų taką, šalia šlaitų radau radinuką. Pas mus, Linksmadvario šlaituose, gyvena būrelis stirnų. Jas kaskart stebime. Kažkada buvo mada ten statyti kilpas. Kiekvieną žiemą, kai būdavo sniego, pereidavau per šlaitus rinkdama kilpas. Ne vieną stirną teko laidoti pasismaugusią ir numirusią“, – kraupų radinį komentavo kaunietė Lina.

Radusi įkalčių, rodančių, kad Kauno mieste gali būti nelegaliai šaudomos stirnos, moteris kreipėsi į Kauno aplinkosaugininkus.

Už nelegalią medžioklę miesto teritorijoje – tūkstantinės baudos

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos viešųjų ryšių specialistė Ieva Krikštopaitytė DELFI patvirtino, jog vakar, sausio 20 d., departamentą pasiekė informacija apie Kaune esančiame S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome rastą stirnos kailį.

„Buvo atlikta vietos apžiūra. Pareigūnams įvertinus kailio fragmentą, šūvio žymių nerasta. Todėl manoma, kad galimai taip buvo norėta atsikratyti įkalčių po nelegalios laukinio gyvūno medžioklės arba po susidūrimo su transporto priemone pasiėmus gyvūną ir jį išdorojus. Atkreiptinas dėmesys, kad teritorija, kurioje rastas gyvūno kailis, nėra medžioklės plotas, tai yra miesto teritorija, kurioje medžioti draudžiama“, – pabrėžia I. Krikštopaitytė.

Už nelegalią stirnos patelės, patino ar jauniklio medžioklę gresia baudos nuo 800 iki 1800 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu bei teisės medžioti atėmimas nuo 1 metų iki 5 metų.

Taip pat pažeidėjui reikėtų atlyginti laukinei gyvūnijai padarytą žalą, siekiančią iki 1450 eurų.

I. Krikštopaitytė primena, kad vairuotojams, partrenkusiems žvėrį, pasiimti numušto laukinio gyvūno negalima – už tai gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 90 eurų.