Vaizdo kamerose užfiksuotas įtariamasis: prašo padėti atpažinti

Katino egzekucija įvykdyta naktį iš birželio 14 d. į 15 d., Kaune, Savanorių prospekte, prie 407 numeriu pažymėto daugiabučio. Katiną aptiko daugiabučio gyventoja birželio 15 d., apie 7 val. ryto. Apie kraupų radinį ji iškart pranešė policijos pareigūnams.

Netrukus socialiniuose tinkluose išplito nuotrauka, kurioje matomas katinas, už letenų pakabintas ant lentos, ant kurios ryškiais dažais nupieštas vyriškas lytinis organas.

Sukrėsti kauniečiai ėmėsi ieškoti sadisto, visa paieškose vertinga informacija dalinamasi feisbuko grupėje „Nukryžiuotas katinukas Kaune“.

Netrukus joje išplito ir vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas įtariamasis. Vaizdo įrašas filmuotas vėlų birželio 14 d. vakarą, prieš pat egzekucijos laiką. Jį užfiksavo grožio namų „Monyc“ apsaugos kamera, šiuo metu tikrinamos ir kitos netoliese esančios kameros.

Vaizdo medžiagoje užfiksuotas vyras nešasi šaką, kartono lakštą ir maišą, kuriame, kaip įtariama, laikomas katinas. Turintiems vertingos informacijos apie katino kankintoją, siūlomas 1,5 tūkst. eurų atlygis, garantuojamas anonimiškumas.

Katinas – vietinis, Kaune gyvenęs apie 15 metų

„Delfi“ susisiekė su kačių prieglaudos „Rožinė pėdutė“ vadove Viktorija Laurinavičiūte, grupės „Nukryžiuotas katinukas Kaune“ administratore, nuo pat pradžių aktyviai ieškančia sadisto. Ji patvirtina, kad dėl žiauraus elgesio su gyvūnu bendraujama su policija, kuri yra pradėjusi tyrimą.

„Policija tikrai yra suinteresuota išspręsti šį įvykį. Laukiama įmonių kamerų vaizdinės medžiagos, gal kas nors paaiškės. Bet procesas užtruks dėl visų popierizmų. Laukiame kūnelio išrašo, ar buvo nužudytas, ar miręs sava mirtimi“, – naujienomis apie nukankintą katiną dalinasi V. Laurinavičiūtė.
Nukryžiuotas katinas Kaune

„Laukiame sprendimų, kaip ir ką daryti toliau. Katinukas vietinis, šiandieną teko būti prie jo guoliuko ir dubenėlių. Asmenys paminėjo, kad katinukas, kuris buvo sutvarkytas PSP programa, gyveno kone 15 metų čia, kol sulaukė tokios žiaurios baigties. Asmenine mano nuomone, kadangi (įtariamasis – „Delfi“) į vietą žingsniuoja užtikrintai, galimai nusižiūrėjo auką ir vietą, kur katinuką kryžiuos“, – svarsto V. Laurinavičiūtė.

Ji taip pat įspėja, kad tyrimui aktualią informaciją reikėtų tiesiogiai perduoti policijai ir socialiniuose tinkluose neplatinti, kad nebūtų pakenkta vykstančiam tyrimui.

Vyksta ikiteisminis tyrimas

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnį, „tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.“

Liudytojai arba atpažinę įtariamąjį raginami kreiptis telefonu 112 ar pranešti VšĮ „Rožinė pėdutė“.