Tik kruopščiai apžiūrėjus, buvo galima pamatyti, kad šuns sprandą veržia giliai įaugusi grandinė. Veterinarijos gydytojai spėja, kad gyvūno kaklą grandinė veržė nuo pat gimimo, o kai šunelis augo, grandinė negalėjo plėstis.

Jei ne policiją iškvietę susirūpinę žmonės, grandinė gyvūną būtų pribaigusi. Šunelio gelbėtojai kankinį pavadinimo Maksu. Jam atlikta operacija, kurios metu pašalinta įaugusi grandinė, truko ilgiau nei valandą.

Operacija užtruko, nes maždaug 3–4 centimetrų gylyje įaugusi grandinė turėjo būti išrakinėta dalimis. Kaip LNK žinioms pasakojo veterinarijos gydytojas Povilas Liekis, atvėrus žaizdą, grandinė taip paprastai neišsitraukė.

„Operacijos metu dar kitas vaizdas, nes ne tik kad į odinius audinius įaugę, bet jau ir į raumeninį audinį. Ir kiekviena kilpelė buvo, kaip grandinės segmentai yra, įaugę į raumeninį audinį. Taip per operaciją iš to raumeninio audinio reikėjo kiekvieną segmentą išimti. Ne tai, kad atvėrei ir ištraukei“, – operacijos eigą LNK žurnalistams nupasakojo P. Liekis.

Po operacijos augintinis gavo antibiotikų, vaistų nuo skausmo, tepalų. Šiuo metu gyvūnas Panevėžio gyvūnų globos draugijoje, kurios vadovė Rūta Liberienė sako, kad gyvūno būklė atidžiai stebima.

„Taip, labai ištinęs (kaklas) šiandien, todėl neramu. Bet, ko gero, po operacijos taip ir turėtų būti. Dar reikia pasikonsultuoti su gydytoju“, – komentuoja R. Liberienė.

Gyvūnas paimtas iš Pasvalio rajono. Šeimininkui, kuris iškvietimo metu buvo neblaivus, pradėta administracinė teisena. Už žiaurų elgesį su gyvūnu jam gresia nuo 150 iki 2000 eurų bauda, gyvūnas jam grąžinamas nebus.