„Yra labai baisu. Labai. Daug dalykų norėtume atmatyti ir atgirdėti. Norime padėkoti Lietuvos policijai ir visuomenei. Mergaitės (prašoma nesidalinti mergaitės atvaizdu ir vardu dėl vaiko gerovės – „Delfi“ pastaba) sėkmės istorijoje sudalyvavo ir prieglauda. Į mūsų globą vakar pateko keli gyvūnai iš garažų masyvo Šiaurės pr. Nieko negalime dar teigti. Viskas yra tik galimai. Galimai iš pagrobėjo garažo. Galimai vogti seniau“, – praneša prieglaudos atstovai savo feisbuko puslapyje.

Nurodoma, kad į prieglaudą patekę gyvūnai yra nečipuoti, gražūs ir prižiūrėti, be sveikatos problemų ar galimos nepriežiūros.

„Nors šunelis buvo aprengtas tepaluotu ir nešvariu rūbeliu, jis dingęs nuo rugpjūčio. Tačiau pats narvelis... Laidai laideliai, lituotas savadarbis uždarymas ar atsidarymas. Na, žodžiu, kažkoks užraktas, kurio iki galo dar nesuprantame. Kam buvo reikalingi gyvūnai? Irgi tik galimai. Gal privilioti vaikams. Pasauli, kartais mes norim išlipti“, – skelbiama prieglaudos atstovų įraše.

Informaciją patvirtino ir policijos pareigūnai. Paklaustas, ar garaže, kuriame rasta mergaitė, buvo ir gyvūnų, R. Požėla sakė: „na kiek žinau, taip, gyvūnų buvo“.

„Delfi“ primena, kad nuo sekmadienio ieškota devynmetė buvo sėkmingai rasta antradienio vakarą. 2014 metais gimusi mergaitė iš namų, esančių Kaune, Trešnių take, išėjo sekmadienio vakarą. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai ir kitos institucijos nuo tos dienos vykdė jos paiešką. Antradienį prie paieškų prisijungė ir daugiau kaip pusšimtis Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla patvirtino, kad įtariamasis yra policijos komisariate, o mergaitė išvežta apžiūrai į Kauno klinikas.