Šunelius rado pačiu laiku

Trys maži šuneliai buvo išmesti netoli „Vedžito“ veterinarijos klinikos. Kadangi išmestas krepšys krebždėjo ir rangėsi, pro šalį ėjęs vaistininkas jį patikrino. Krepšyje išvydęs šuniukus, tučtuojau juos nugabeno veterinarijos gydytojams.

Veterinarijos klinikos „Vedžito“ vadovė Henrieta Romanova teigia, kad šiandien šunelių būklė gera, jie energingi. „Jie beprotiškai aktyvūs ir drąsūs, kaip maži vaikai. Reikalauja daug dėmesio – kvaksi, loja, burbuliuoja. Tikimės, kad greitai ras naujus namus“, – teigia H. Romanova.

Vis dėlto, H. Romanova pastebi, kad konteineryje šuneliai rasti pačiu laiku – tokiame šaltyje be maisto šuneliai ilgai nebūtų išgyvenę. Šiuo metu du šuniukai ir kalytė glaudžiasi veterinarijos klinikos stacionare.

Panašius atvejus stebi dažnai

Pagalbos rūpinantis šuneliais ir ieškant jiems namų veterinarijos gydytojai kreipėsi į gyvūnų globos organizacijas. Į pagalbos šauksmą atsiliepė „Laukinės Lesės“ vadovas Karolis Kulikauskas, kuris teigia, kad panašūs atvejai, kuomet maži šuneliai išmetami į konteinerius, jo praktikoje pasitaiko dažnai.

„Tokie atvejai labai dažni, ypač pavasarį. Dažniau išmeta ką tik gimusius jauniklius, kuriais vien žmogaus rankomis pasirūpinti būna labai sunku. Paūgėjusius mažylius išmeta kiek rečiau – juos įprastai palieka dėžėse šalia prieglaudų vartų“, – teigia K. Kulikauskas.

„Laukinės Lesės“ vadovas teigia, kad vilčių atrasti žmogų, taip žiauriai pasielgusį su šuneliais, yra mažai.

„Teisėsauga labai nenoriai ir abejingai reaguoja į tokius atvejus. Jeigu tai peršautas gyvūnas, kuriame galima rasti šovinį, tada reaguojama rimčiau. O į tokius atvejus kaip šis nereaguojama visiškai – nėra tokios institucijos, kuri mums padėtų surasti kaltininką“, – atsidūsta jis.