Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Tiesa, šį kartą keturkojai yra kvalifikuoti specialistai, kurie dirba socialinį darbą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

„Fabula Hill + Knowlton Strategies“ darbuotojai save vadina gyvūnų mylėtojais. Nieko keisto, kad kolektyve atėjo diena, kuomet pradėta vis garsiau kalbėti apie galimybę atsivesti augintinius į darbą. Įmonės vyr. projektų vadovė Jolita Katkutė juokiasi prisimindama, kaip prieš keletą metų paklausė vadovų, kodėl jų įmonėje negalima vestis gyvūnų į darbą. Tąkart ji gavo netikėtą atsakymą: „Ką jūs čia sakot? Aišku, kad galima!“
Gyvūnai darbe

Nors Jolita savo augintinio neturi ir nemato tam galimybių, jai patinka tai, kad darbe gali pasidžiaugti kolegų šunimis – to jai ir užtenka, nes biure kiekvieną dieną galima sutikti bent po vieną gyvūną. „Prižiūriu, kai leidžia“, – juokiasi ji. Ir išties: kolektyvas noriai dalinasi gyvūnų priežiūra, kartu juos lepina, žaidžia, o taip pat atsiranda norinčių laisvu metu pabėgioti su kolegų šunimis.

Negana to, išvykdami atostogų, šunis šeimininkai taip pat drąsiai palieka kolegoms, nes žino, kad čia jais bus pasirūpinta.

„Smagu, kai kolegos atsiveda savo šunis į darbą. Gali juos pavedžioti, su jais pažaisti, gali juos prižiūrėti, kol kolegos atostogauja. Šunys pažįsta žmones biure, todėl jų nebijo ir žino, kaip bendrauti. Labai gera atmosfera darbe“, – teigia Jolita.
Gyvūnai darbe

Žinoma, nors dažniausiai darbe apsilankantys augintiniai – šunys, čia galima sutikti ir triušių, ir net šikšnosparnių. „Esame kažkada prižiūrėję šikšnosparnį, viename stalčiuje jis slėpdavosi. Kolegė rado jį su lūžusiu sparnu, tai tiesiog čia darbe jį šerdavo ir prižiūrėdavo. Esame pripratę prie skirtingų gyvūnų“, – sako įmonės atstovė.

Visgi, biure yra katėms alergiškų žmonių, todėl jos biure nelaukiamos. Visgi, vienas darbuotojas, didelis kačių gerbėjas, tokį sprendimą juokais vadina diskriminacija ir sako nesuprantantis, kaip galima turėti tokią alergiją.

Bene didžiausias gyvūnų mylėtojas įmonėje – Maksas, auginantis net 5 šunis. Visgi, visų jis į darbą neatsiveda: sako, kad nenori dalintis su kolegomis. Į darbą jis atvyksta tik su kalyte Šarlote, ir ne šiaip sau: tokiu būdu šeimininkas nori socializuoti baikštų gyvūną ir, kaip teigia Maksas, jiems tai daryti puikiai sekasi.

Šaltinis
Temos
Letena