„Mūsų draugijoje yra daug dar ir vertesnių žmonių, tai man tiesiog labai nejauku. Jaučiuosi nejaukiai, nors tai didžiulis įvertinimas ir labai garbinga premija, vien vardas. Bet nejaukiai jaučiuosi, nes tikrai yra daug vertesnių, didesnių darbų nuveikusių laureatų“, – Eltai teigė laureatė R. Pupalaigytė.

R. Pupalaigytei 2022-ųjų S. Lozoraičio premija skirta už viso gyvenimo profesionalią žurnalistinę veiklą bei ilgametę veiklą Lietuvos žurnalistų draugijoje.

„Regina yra tikrai vienas iš tų pilkųjų kardinolų. Visą gyvenimą atidavusi žurnalistikai, labai profesionali, ir dirbusi tokį darbą, kurio nesimato. Ir pavaduotoja redaktorės, ir atsakinga sekretorė – žmogus, ant kurio pečių gula visas nematomas redakcijos darbas“, – apie laureatę kalbėjo LŽD narė Gražina Viktorija Petrošienė.

R. Pupalaigytė (g. 1948) Vilniaus universitete įgijo žurnalisto specialybę. Nuo 1976 m. dirbo „Kauno tiesos“ (dabar „Kauno diena“) dienraštyje. R. Pupalaigytė publikavo straipsnius dienraščiuose „Lietuvos aidas“, „Vakarų ekspresas“, savaitraštyje „XX amžius“, „Lietuvos rytas“. Ji 16 metų dirbo mėnraštyje „Caritas“ (dabar „Artuma“) atsakinga sekretore ir vyr. redaktorės pavaduotoja. Šiuo metu laureatė dirba kalbos redaktore „Ateities“ žurnale ir rengia naują menotyrinę knygą.

Premija, pavadinta „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“, įsteigta 1998 m. tuometinės LŽD Centro valdybos pirmininkės Romos Grinbergienės iniciatyva, siekiant pagerbti diplomato ir politiko Stasio Lozoraičio atminimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją