Pastebėjo visiškai atsitiktinai

Dailininkų bendruomenė atidžiai sužiuro į Laimos Credo paveikslus – sutapimas ar plagiato atvejis? Laimos Credo slapyvardžiu feisbuke pasivadinusi Laima Kukučionienė įtarimus neigia, ji esą nieko nekopijuojanti, jos darbai – visiškai kitokie.

Asociacijos LATGA direktorė atkreipė dėmesį, kad plagiato sąvokos LR Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymas nepateikia, tačiau bendrąja prasme tai yra suprantama kaip svetimo autorių teisių objekto ar jo dalies neteisėtos kopijos padarymas ir pateikimas kaip savo. Iš esmės, anot L. Baškevičienės, plagiatą galima apibrėžti kaip autorių teisių objekto autorystės (visos ar dalies) pasisavinimą.

Tapytoja D. Kirkutienė pasakojo, kad savo darbų atitikmenis išvydusi visiškai atsitiktinai – feisbuko grupėje „Stop plagiatui ir klastotei“, kur autoriai viešai dalijasi pastebėtomis vagystėmis: „M. Kosinkaitė įkėlė savo paveikslo kopiją – tokią karikatūrišką, nuleidome juokais, tačiau atsiverčiau tos moters puslapį, nes norėjau pasižiūrėti, ką ji dar tapo. Žiūriu, vienas paveikslas kaip mano, einu gilyn – antras... Pirma emocija – nufotografavau, įkėliau į savo puslapį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)