Pranešime spaudai rašoma, jog tikimasi, kad šiais metais festivalis sulauks ne mažiau lankytojų ir taps populiaria kasmetine ne tik Žagarės, bet ir šalies gyventojų švente.

Antrojo “Žagarės vyšnių festivalio” atidarymas įvyks liepos 22 dieną, šeštadienį 11:00 val. Naryškino rūmų kieme.

Visą šeštadienį lankytojus džiugins įvairūs renginiai: respublikinis jaunų žirgų čempionatas, sporto varžybos, parodos ir mugė. Miesto parko stadione vyks galiūnų varžybos, o Žagarės „Žvelgaičio“ futbolo komanda susitiks su Lietuvos sporto, televizijos, pramogų verslo atstovų komanda „Prelegentai“. Festivalio metu Naryškino rūmuose bei Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje koncertuos iš Anglijos atvykęs choras „The Wordsworth Singers“.

Jau nuo liepos 6 d. Žagarėje gyvenantys ir kuriantys Vilniaus dailės akademijos studentai demonstruos savo fotografijas, filmus ir tapybos darbus meno projekte „18:15“. Šiais metais “Žagarės vyšnių festivalyje” gausu ir japoniškų akcentų. Bus eksponuojami XIX am. japonų menininko Hiroshige Ando medžio raižinių darbai “53 Tokaido trakto stotys”, o Naryškino rūmuose vyks bonsai medelių paroda. Pirmos festivalio dienos vakare miesto parke koncertuos Lietuvos grupės „69 Danguje“, „Bekešo vilkai“, džiazo grupė „2good“ bei Violeta Riaubiškytė.

Koncertą vainikuos kerintis ugnies šou bei diskoteka jaunimui.

Sekmadienį, liepos 23 dieną tęsis respublikinis jaunų žirgų čempionatas, o miesto parke įvyks „Vyšnių mini maratonas“, kurio metu 3 kilometrų distancijoje savo jėgas galės išbandyti kiekvienas norintis bei iš anksto užsiregistravęs šventės dalyvis.

Antrąją festivalio dieną miesto kultūros centre bus skaitomos paskaitos apie Žagarės kultūrinį paveldą, miesto vystymosi perspektyvas bei įvyks parodos „Žagarės moterys“ atidarymas.

„Dvi dienas truksiančio “Žagarės vyšnių festivalio” tikslas – skatinti turizmą ir Žagarės bendruomenės aktyvumą, didinti vietinių gyventojų verslumą bei užpildyti kultūrinių ir pramoginių renginių spragą Žagarėje“, - sako pagrindinė festivalio sumanytoja ir įkvėpėja 26 metų britė Sarah Rabagliati, organizuojanti festivalį drauge su Žagarės bendruomene „Veidė“ ir kitais žagariečiais.

„Idėja organizuoti tokį festivalį gimė 2004 metais. Žagarė garsėja vyšnių likeriu bei žirgais, todėl ir buvo nuspręsta, jog žirgai ir vyšnios turėtų tapti pagrindiniais renginio akcentais. Viliuosi, kad festivalis padidins susidomėjimą šiuo unikaliu Lietuvos kampeliu, garsėjančiu kultūriniu bei gamtiniu paveldu, kurio grožį verta pamatyti kiekvienam“, - teigia jau beveik dvejus metus Žagarėje gyvenanti Sarah Rabagliati.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją