Leidyklos „Dvi Tylos“ išleista knyga išpuošta talentingosios Aistės Ambrazevičiūtės (PlantasiaLab) iliustracijomis, pilna išieškotų dizaino sprendimų (Eglė Marija Ažubalytė) ir daugybės moterų balsų iš judėjimo Women are Poems, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Women are Poems gimė iš poreiko dalytis eilėmis. Susiburti į ratą, kuris priimtų moteris besąlygiškai ir kartu funkcionuotų kaip vienas organizmas. Kuriame būtų galimybė augti, mokytis ir jaukintis poeziją per moterų bendrystę. O gal – bendrystę per poeziją? Ši knyga sudaryta iš įvairių poečių tekstų, tad rasti sau artimą poezijos eilutę ar net mylimiausią poetę nebus sunku. Man pačiai – labai šviežiai poezijos mylėtojai – buvo nuostabu atrasti poetes klasikes. Susipažinti su žinomomis, vertinamomis mano kartos autorėmis. Susitikti su poetėmis debiutantėmis. Tarsi girdžiu jas kviečiant: „O dabar tęskite jūs!“ Žmonėms reikia tikrų, gyvų dalykų. Čia juos ir rasite,“ – taip knygos įžangoje kreipiasi Ieva Juodelytė, viena iš knygos „Women are Poems. Lietuva“ sudarytojų.

Poezija yra vienas sparčiausiai šiuo metu augančių knygų rinkos žanrų pasaulyje. O moterys vis garsiau, vis įvairesnėmis formomis kalba apie asmenines savo istorijas. Čia ir dabar šios dvi tendencijos susilieja ir tampa viena. Kiekvienas balsas, kiekvienas šnabždesys ir pauzė liudija: nors priklausome skirtingoms kartoms, esame seserys savo patirtimi. Nesvarbu, gyvos ar mirusios, žinomos ar ne, senos ar jaunos, visos susitinkame vienoje knygoje. Eilėraštis mums yra būdas (iš)gyventi.

„Šios knygos misija – padėti susitikti. Poetėms – su poetėmis. Klasikėms – su debiutantėmis. Skaitytojoms – su eilėraščiais ir už jų slypinčiais pasakojimais apie gyvenimą. Skaitytojoms gurmanėms – su mažiau žinomomis autorėmis. Taip pat – pakviesti išskaityti Lietuvos istoriją ir lietuvių moterų istoriją eilėraščiuose bei tarp jų,“ – rašo antroji knygos sudarytoja Vitalija Maksvytė.

Knygos „Women are poems.Lietuva“ pristatymas ir poezijos skaitymai vyks gruodžio 29 dieną 18 valandą, MO muziejuje. „Ateikite išgirsti apie knygos kūrybinę kelionę bei pasisemti galingos bendrystės jėgos, gimstančios per poeziją,“ – kviečia organizatoriai.

Reikalinga registracija į renginį bei Galimybių pasas. Daugiau informacijos čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją