Šis muzikantas jau ne kartą kilo į „Vilnius Jazz“ sceną – pasirodė ne vienoje „Improdimensijos orkestro“ programoje, pernai jo ir fleitininkės Salomėjos Kalvelytės duetas VJYP konkurse laimėjo specialų prizą už geriausią standarto improvizaciją. O šiemet Mikas vertinimo komisiją ir publiką, drauge rinkusias laureatą, sužavėjo originalia soline programa.

Baigęs studijas LMTA, M. Kurtinaitis pradėjo aktyviai domėtis tūbos garso išplėtimo galimybėmis, ėmė vis drąsiau reikštis kaip solistas šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos scenoje. Neseniai savo naujausius eksperimentus jis demonstravo ir „Improdimensijos“ koncertų cikle. Tūbininkas taip pat groja klezmerių ir balkaniškos muzikos kolektyve „Rakija Klezmer Orkestar“, domisi Rytų Europos, Artimųjų Rytų muzikos paveldu.

Be piniginės premijos, konkurso nugalėtojas pelnė „MAMA Studios“ prizą – galės pasinaudoti šia studija savo įrašams.

Specialųjį prizą už geriausią originalią kompoziciją laimėjo Vilniaus kolegijos ir LMTA absolventų trio „8 Notes missing“, antrus metus iš eilės bandęs laimę konkurso finale.

Už geriausią standarto interpretaciją prizu paskatinta konkurse debiutavusi Kauno Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos bendramokslių grupė „207 Collective“, o skirtingose Kauno aukštosiose mokyklose studijuojančiai trijulei „Geck“ atiteko konkurso diplomai.

„Vilnius Jazz“ prodiuseris Antanas Gustys džiaugėsi, kad VJYP geografija plečiasi – šiuolaikinio džiazo scena sudomino jaunuolius iš Šiaulių, Anykščių, Vilkaviškio. A. Gusčio vadovaujami, konkursantus vertino muzikologai Jūratė Kučinskaitė ir Linas Paulauskis bei saksofonininkas Kazimieras Jušinskas.

Jaunųjų džiazo talentų konkursas VJYP šiemet surengtas jau 18-ąjį kartą. Tai vienintelis šalyje džiazo konkursas, kurio dalyviai atlieka ne tik privalomus džiazo standartus, bet ir savo originalias kompozicijas.

Šio konkurso scenoje savo karjerą pradėjo šiandien pripažinti improvizacinės muzikos atlikėjai, daugelio puikių projektų sumanytojai saksofonininkai Simonas Šipavičius, Manvydas Pratkelis, Dovydas Stalmokas, Kazimieras Jušinskas, klavišininkas Mantvydas Leonas Pranulis, gitaristas Paulius Vaškas, būgnininkas Adas Gecevičius ir daugelis kitų muzikos talentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją