Šis Skulptūros ir vitražo centro meno festivalis yra 5-osios Lietuvos šiuolaikinės dailės kvadrienalės „LTQ’23: Bendruomenės“ uždaromasis renginys. Pastaroji šiais metais yra dedikuota menininkų bendruomenėms, todėl Meno festivalio centre atsiduria būtent skulptorių ir monumentaliosios dailės atstovų, reziduojančių Skulptūros ir vitražo centre bendruomenės prisistatymas.

Festivalio metu menininkai atvers savo studijas bei leis lankytojams susipažinti su kūrybiniais užkulisiais, bus vedamos ekskursijos. Dalyviai taip pat galės patys įsitraukti į meninius procesus dalyvaudami edukacinėse dirbtuvėse: molio lipdymo, grafikos, piešimo, akmens kalimo, tapybos bei specialiai vaikams skirtame graffiti užsiėmime. Festivalio lankytojai galės stebėti skulptorių darbą aliuminio skulptūrų liejimo procese bei pamatyti ką tik „iškeptus“ kūrinius, taip pat stebėti menininkų performansus. Skulptūrų sode bus pristatomos centre reziduojančių menininkų skulptūros, taip pat vyks ir Lietuvos vitražo meno pristatymas. Vizualiuosius menus festivalyje papildys muzikos scena bei ten organizuojami Lietuvos atlikėjų, grupių ir DJ pasirodymai, o, tradiciškai, festivalį vainikuos ugnies skulptūra.

Parodose prisistatys ir savo studijas atvers žinomi Lietuvos menininkai

Skulptūros ir vitražo centre šiuo metu reziduoja per 30 puikiai žinomų Lietuvos menininkų, kurių darbai atsidurs eksponuojamose parodose, o taip pat su autoriais bus galima artimiau pabendrauti aplankant jų atviras studijas.

Festivalyje prisistatys skulptoriai ir dailininkai: Jonas Aničas, Rytas Jonas Belevičius, Jonas Čepas, Indrė Ercmonaitė, Jonas Gelčys, Liutauras Griežė, Aušra Jasiukevičiūtė, Mindaugas Junčys, Lina Kalinauskaitė, Algis Kasparavičius, Tauras Kensminas, Daumantas Kučas, Žilvinas Landzbergas, Artūras Makštutis, Gintaras Mikolaitis, Kęstutis Musteikis, Eglė Pilkauskaitė, Mykolas Sauka, Vida Sevrukienė, Vidas Simanavičius, Mindaugas Šnipas, Rytis Urbanskas, Asta Vasiliauskaitė, Kazys Venclovas, Marius Zavadskis; taip pat vitražistai ir stiklo menininkai: Saulius Ercmonas, Dalia Truskaitė, Edita Utarienė.

Festivalio muzikos scenoje – gyvi atlikėjų, grupių ir DJ pasirodymai

Meno festivalis aprėps ne tik vizualiuosius menus ir edukacijas, dalyviai taip pat galės išvysti gyvus Lietuvos atlikėjų pasirodymus. Festivalio scenoje garso performansą atliks tarpdisciplininio meno kūrėjas Simonas Nekrošius, bei sintezatoriaus muzikinį performansą – Super Analogic, gyvai pasirodys grupės: Keista Bjauri Žuvis, Mielos merginos,, plokšteles suks Dj’ėjai Paul Sadness, DJ Belzė (Kuro aparatūra).

Meno festivalis vyks liepos 29 d. Skulptūros ir vitražo centre (Dariaus ir Girėno g. 25, Vilnius).

Festivalio pradžia 12 val. Įėjimas atviras ir nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją