Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, rugpjūčio 7 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje 19 val. ciklą atidaro Igor Dedusenko. Baltarusių virtuozas jau yra lankęsis „Kristupo gitarose“ ir sudarė labai muzikalaus, poetiško gitaristo įspūdį. Jis skambina taip, kaip gali skambinti tik jaunas, nesugadintas, romantiškas žmogus – lengvai, virtuoziškai, emocionaliai, su jausmingu, stipriu rubato, išryškinančiu kiekvienos frazės dramaturgiją.

Lydimas sėkmės tarptautiniuose konkursuose, augantis muzikas jau tituluojamas vienu įspūdingiausių savo šalies virtuozų, ir kur bebūtų nuvykęs koncertuoti, dažnai prašomas sugrįžti, kad vėl užburtų savo muzikavimu.

„Kristupo gitarų“ kulminacija šiais metais sutampa su vienu aukščiausių viso festivalio pikų – rugpjūčio 9 d. atvažiuoja Marcin Dylla.

Trisdešimtmetis lenkų gitaristas yra devyniolikos prestižinių tarptautinių konkursų Europoje bei JAV pirmų premijų laureatas, o kiekvienas, susidūręs su jo unikaliu muzikavimu, nesuabejoja, kad net jeigu Marcin Dylla dalyvautų konkursuose keliskart dažniau, išliktų nekintamas ir nenugalimas lyderis.

Paskutinioji jo pergalė įvyko Los Andžele „Guitar Foundation of Amerika“ konkurse. Nuostabus tonas, pasigerėtinas bėglumas, puikus sudėtingiausių faktūrų įvaldymas tėra tik nedidelė dalis stebinančių jo bruožų. Marcin Dylla - gilus ir savitas muzikas, vienas labiausiai traukiančių dėmesį pasaulio gitaristų šiandien.

2002 metais septintojoje Aleksandrijos gitarų konvencijoje jis pelnė kritikų „Auksinės gitaros“ apdovanojimą kaip geriausias savo kartos gitaristas. Koncertiniai jo maršrutai juosia visą pasaulį, neretai įtraukdami pasirodymus tokiose salėse kaip Vienos „Konzerthaus“, „Musikverein“, Madrido „Auditorio Nacional“, Sankt Peterburgo filharmonija ar Niujorko „Kleinhans“.

Jo solinis rečitalis rugpjūčio 9 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje traktuotinas kaip vienas laukiamiausių šių metų vasaros muzikos įvykių Lietuvoje.

Ciklo finalas įvyks rugpjūčio 10 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje 19 val. Jį uždarys profesorius Reinbertas Eversas su savo auklėtiniais.

Būdamas „Kristupo gitarų“ meno vadovas, Reinbertas Eversas kasmet dalyvauja festivalyje ir kaskart atranda naują prieigą, kuria naują programą, atranda būdų suintriguoti. Šį kartą intrigos ašis – drauge su mokytoju koncertuojantys jo perspektyviausi auklėtiniai: gitaristai Sung Jin Kim, Zie-Sheok Shim bei fleitininkas Pavel Tseliapnov.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją