Negali grįžti namo

„Lietuvoje gyvenu trejus metus, atvykau iš Minsko, esu politinė pabėgėlė. Aišku, visi žmonės, kurie relokuojasi, persikelia gyventi į kitas šalis – patiria integracijos problemų. Man integracija praėjo gan gerai, lengvai, bet pats supratimas, kad gyveni kitoje šalyje, negali grįžti namo – gan sudėtingas ir skausmingas reiškinys“, – prisipažino kūrėja.

Nors Vilnius, anot S. Petuškovos, labai gražus ir įdomus miestas, bet šičia ji atsirado ne sava valia, – teko bėgti nuo režimo.

„Tai buvo priverstinis persikėlimas... Pradžioje negalėjau atrasti Vilniuje nieko gero, nes labai ilgėjausi namų. Mano projektas apie tai, – kaip pamilti, pažinti miestą. Iš pirmo žvilgsnio, – gyvename, matome aplink save kažkokius dalykus, tačiau nesuteikiame jiems didelės reikšmės. Reikia įsižiūrėti į smulkmenas, ieškoti kažko įdomaus, ypatingo, kuo šis miestas skiriasi nuo kitų. Projektas vadinasi „Detalizacija“. Jame – detalizuotas Vilnius, tarsi Vilniaus zoom'as – mažų miesto detalių, kurios sukuria jam charakterį“, – kūrybinio sumanymo mintį aiškino menininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)