Šios parodos eksponavimas Vilniuje ne tik reikšmingas Lietuvos ir Lenkijos kultūros mainų įvykis, bet ir svarbus visuomenės gyvenimo faktas, nes F. Ruščico nuopelnai XX-ojo amžiaus pradžios abiejų šalių kultūrai yra ryškūs. Jo pastangomis Vilniaus universitete 1919 m. buvo organizuotas dailės fakultetas, kuriame jis buvo dekanas ir savo menine kūryba, pedagogine veikla stipriai įtakojo Vilniaus lietuvių kultūros žmones. Vienas žymiausių F. Ruščico mokinių - M. K. Čiurlionis.

Parodoje Radvilų rūmuose bus eksponuotas F. Ruščico dailės palikimas iš Lenkijos dailės muziejų, dalį jo parinko Lietuvos dailės muziejus iš savo fondų, paskolino Vilniaus universiteto Mokslo muziejus. Ekspozicija didžiulė, išdėstyta devyniose salėse. Joje apie pusšimtis autoriaus tapybos kūrinių, kelios dešimtys piešinių ir grafikos lakštų, eksponatai iš kitų kūrybos sričių: teatro scenovaizdžiai, knygų iliustracijos, vėliavos, medaliai, pašto ženklų projektai, dailininko sukurti Vilniaus universiteto rektoriaus ir dekanų žymenys - juvelyrinės grandinės ir kt. Ši paroda Vilniuje veiks iki š. m. gruodžio 15 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją