Genius Arts“ studija išsiskiria pedagogų kvalifikacija. Vienas jų – tai muzikos mokslų daktaras Remigijus Sabaliauskas, laipsnį įgijęs Jungtinėse Amerikos Valstijose, stažavęsis tarptautinėse mokyklose Kinijoje, turintis net keturis operos dainininko ir fortepijono aukštojo mokslo diplomus. Siekdami sudaryti palankias sąlygas lankytojams studijos įkūrėjai užtikrino ypač platų amžiaus ir disciplinų diapazoną. Muzikiniuose grupiniuose užsiėmimuose gali dalyvauti mamytės / tėčiai su kūdikiais, taip pat vyresni vaikai ir net suaugusieji. Rengiama speciali grupė nėštukėms, o individualias vokalo, fortepijono ir fleitos pamokas gali lankyti tiek pradedantieji, tiek jau turintys muzikinius pagrindus vaikai ir suaugusieji. Studijos įkūrėjų teigimu, jos aplinka pritaikyta skirtingo amžiaus mokiniams, mat svarbiausia, jog visi čia jaustųsi kaip šeimos nariai.

„Dvidešimt ketverius metus mokiausi muzikos. Baigiau Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą, vėliau – Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Studijas tęsiau Kanzaso universitete, o po jo – Teksaso universitete, kuriame įgijau muzikos mokslų daktaro laipsnį. Per 16 metų darbo patirties sukaupiau nemažai žinių, kuriomis noriu dalintis, nes mokytojo darbui jaučiu didelę aistrą. Prieš metus gimus mūsų sūnui Taurui pradėjome jį lavinti ne tik žaislais, įvairiais užsiėmimais, žaidimais, bet ir muzika, nes labai norėjome kuo greičiau įtraukti jį į muzikinį pasaulį. Kai pastebėjome, kaip sūnus nurimsta, vos pradėjus dainuoti ar groti, pradėjome svarstyti apie muzikinių užsiėmimų organizavimą kitoms šeimoms. Taip ir išsivystė idėja atsidaryti savo meninio ugdymo studiją. Labai tikimės, kad studijos veiklos atneš naudos ne tik vaikams, bet ir tėveliams, kurie užsiėmimų metu galės ne tik megzti glaudesnį ryšį su savo vaikučiais, bet ir pailsėti, atsipalaiduoti ir džiaugtis pasiektais rezultatais.“ – pasakoja studijos įkūrėjas, viešosios įstaigos „Genius Arts“ direktorius, dr. R.Sabaliauskas.

VšĮ „Genius Arts“ veikia nuo 2011 m. Iki šiol pagrindinė įstaigos veikla buvo koncertų, festivalių, konkursų organizavimas bei jaunųjų atlikėjų prodiusavimas. Didelio pasisekimo sulaukė VšĮ „Genius Arts“ organizuotas Vilniaus senamiesčio muzikos festivalis 2012-aisiais, o kasmetiniai koncertai, organizuojami visoje Lietuvoje, sulaukia vis daugiau klausytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)