„Knygynas „Tylos“ yra gimęs leidyklos „Dvi Tylos“ kelionėje iš meilės geroms, išmintingoms, stebinančioms, raminančioms ir auginančioms knygoms. Čia rasite įdomiausias ir vertingiausias Lietuvoje išleistas knygas, didelį dėmesį skiriant mažųjų leidyklų knygoms, ar iš naujienų srauto iškritusias, tačiau vertingumo nepraradusias knygas, klasikos ar apdovanojimų pelniusius kūrinius. Knygyne netrūks ir aktualiausios pasaulio literatūros anglų kalba bei globalų pulsą padedančių jausti žurnalų. Daiktai tylai, ypatingi skaitymo ritualai ar netikėtos knygų ir įdomių projektų partnerystės, tiki knygyno įkūrėjai, padės geriau panirti į knygų pasaulį. Skaitymo malonumą pradėti galima nuo puodelio japoniškos arbatos, kurią įsigyti ruošimui namuose taip pat galima knygyne“, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Šis nepriklausomas knygynas atliepia stiprėjančias pasaulines tendencijas, kada kuriasi indie tipo knygynai, formuojantys asortimentą ne iš naujausių ir populiariausių knygų, o siekiantys burti bendraminčius pagal tam tikras temas, idėjas. Knygyne „Tylos“ didelis dėmesys bus skiriamas knygoms apie savęs pažinimą, sąmoningumo ugdymą, gamtą, aplinkosaugą, filosofiją, kultūrą, meną, tačiau ir netrūks ypatingos grožinės literatūros, empatiją, kūrybiškumą skatinančių knygų vaikams.

„Norime, kad knygyne žmonės jaustųsi lyg namie. Kad neskubėdami galėtų išsirinkti knygą sau ar dovanai kitiems. Todėl tik įžengus pro duris, kviesime pasikabinti paltą (aktualu šaltuoju metų laiku), pasivaišinti arbata, prisėsti patogiuose foteliuose ir ramiai vartyti knygas,“ – apie kuriamą knygyno nuotaiką pasakoja knygyno „Tylos“ vadovė Drasida Žemaitė.

Ji taip pat priduria, kad knygynas siekia tapti kultūriniu šios miesto dalies centru, kuriame šurmuliuos renginiai, vyks susitikimai su autoriais, poezijos skaitymai, dirbtuvės vaikams ir skaitančios kaimynystės projektai.

Viena knygyno siena bus skirta laikinoms menininkų parodoms, kurių darbus galima ir įsigyti – vasarą čia kabės dailininko Rolando Žigonio darbai.

Knyga ir arbata yra neatsiejami su malonumai, tiki knygyno kūrėjai, todėl jame galima įsigyti ir rinktinės arbatos iš mažų arbatos ūkių savo namams – kartu su My Cup of Tea ir Yugen Tea arbatos pasirinkimas nustebins ir besidominčius arbatos kultūra ir norinčius tiesiog paįvarinti savo rytinį arbatos ritualą kokybišku gėrimu iš mažų ūkių.

„Kadangi gamta ir augalai mums yra labai svarbu, knygyne norėjome įkurdinti miesto džiungles. Tą padėjo įgyvendinti „Kambariniai augalai“, kurių vazoninių augalų galima ir įsigyti pačiame knygyne ir parsinešti namo,“ – toliau apie knygyno idėjas, išeinančias iš puslapių ribų, pasakoja Drasida.

Knygyno asortimentą taip pat galima rasti ir užsisakyti internetu www.tylosknygynas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)