2003 m. šį spektaklį "Lėlės" teatre režisavo Nijolė Indriūnaitė, lėles ir dekoracijas sukūrė dailininkė Neringa Keršulytė, muziką parašė Irmantas Jankaitis. Spektaklyje vaidina ir lėles valdo aktoriai Elvyra Piškinaitė, Lijana Muštašvili ir Deivis Sarapinas.

Geriausiais Lomžoje vykusiame 17-ajame festivalyje "Lagaminas" pripažinti teatrai iš Baltarusijos ir Ukrainos: spektaklių suaugusiems kategorijoje nugalėjo Gardino lėlių teatras, o geriausią spektaklį vaikams parodė Lucko Volynės lėlių teatras.

Konkursinėje programoje dalyvavo 10 teatrų, atrinktų iš 39 Lenkijos ir užsienio teatrų, pareiškusių norą dalyvauti garsiajame festivalyje. Tarp dalyvių buvo teatrai iš Budapešto, Berlyno, Bresto ir kt.

Lomžoje rengiamas "Lagaminas" garsėja ne tik Lenkijoje, bet ir visoje Europoje, ypač Vidurio ir Rytų. Kasmet į šio festivalio konkursinę programą pretenduoja keliasdešimt teatrų, pristatančių įvairius teatro žanrus - nuo klasikinio lėlių iki eksperimentinio. Spektakliai turi atitikti mažos formos sąlygą - spektaklio rekvizitai turi tilpti lagamine, kad galėtų būti rodomi bet kuriomis sąlygomis. Tačiau ši taisyklė, pasak festivalio rengėjų, kartais būna sulaužoma.

Grįžęs iš Lenkijos, Vilniaus teatras "Lėlė" savo jubiliejinį, 45-ąjį, sezoną užbaigs spektaklio "Karalių pasaka" premjera birželio 13 dieną. Premjerinį spektaklį pagal Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslus ir Broniaus Kutavičiaus muziką stato šių metų "Auksinio scenos kryžiaus" laureatas režisierius ir dailininkas Rimas Driežis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją