Žaidimo „Vilnius“ premjera

Vilnius – viena iš nedaugelio pasaulio valstybių sostinių, virš kurių galima pakilti oro balionu. Tad ir žaidimo „Vilnius“ metu žaidėjai patys taps oro balionų pilotais. „Skrisdami“ virš kerinčio miesto stengsis pamatyti kuo daugiau unikalių jo vietų. Žaidimo taisyklės paremtos realiu oro balionų valdymu, kaip ir tikrame gyvenime – esant palankiai ar kaip tik iššūkių keliančiai vėjo krypčiai, o žaidimo starto vietos – tikros vietovės, iš kurių kyla oro balionai Vilniuje.

Visos mugės metu leidyklos „Terra Publica“ stende bus galima sužaisti žaidimą „Vilnius“ ir pabendrauti su žaidimo autoriumi, keliautoju, fotografu Vytautu Kandrotu bei gauti jo autografą. V. Kandrotas stende lankysis vasario 23 d. 16–17 val., vasario 24 d. 15–16 val., vasario 25 d. 14–15 val. ir vasario 26 d. 12–13 val.

Kvietimas sukurti žodžių apie Vilnių portretą

Karšta naujiena žaidimas „Vilnius“ atkeliaus tiesiai į Vilniaus knygų mugę, dėl to 5 salėje leidyklos „Terra Publica“ stendo pagrindinis akcentas – oro balionas. Suradę sienelę su oro balionu, mugės lankytojai bus kviečiami dalyvauti interaktyvioje veikloje ir padėti sukurti žodžių apie Vilnių portretą. Dalyviai galės parašyti po žodį, kuris jiems atspindi Vilnių, pvz., būdvardį, apibūdinantį šį miestą, ar daiktavardį, nurodantį asmenį arba objektą. Šios interaktyvios veiklos dalyviai taip pat turės galimybę laimėti skrydį oro balionu dviem. Surašytų žodžių apie Vilnių portretas bus padovanotas sostinės gyventojams bei svečiams ir vėliau eksponuojamas įvairiose miesto lankytinose vietose, muziejuose.

Naujienų pristatymai

Visi, mėgstantys proto kovas, savo žinias galės pademonstruoti vasario 25 d. 15 val. žaidime „Auksinio proto“ žinių brangakmeniai“. Renginys-žaidimas atspindės vieną svarbiausių žinių šaltinių – knygas, kurios padeda kaupti įvairių sričių žinias. Įvairias temas su skirtingo tipo užduotimis ir klausimais jungia ir „Auksinis protas“ knygose „Auksinis protas. Iliustruotoji enciklopedija: 999 klausimai“, „Auksinis protas. 4000 klausimų“ bei žaidimuose „Auksinis protas. BLITZ“, „Auksinis protas. Didysis stalo žaidimas“. „Auksinio proto“ žinių brangakmeniai – tai įdomūs faktai apie Lietuvą, knygas, literatūrą, rašytojus ir kitus kultūros atstovus, kuriuos bandys atspėti renginio dalyviai žaisdami. Dalyvis, geriausiai išmanantis literatūrą, pažįstantis jos atstovus, žinantis svarbiausius įvykius bei istorijas ir tapsiantis žaidimo laimėtoju, dovanų gaus galimybę dalyvauti TV žaidime „Auksinis protas“.

Vasario 25 d. 13 val. knygos „Profesijų enciklopedija“ pristatyme jaunieji skaitytojai galės leistis į kelionę po įvairiausių profesijų ir pareigų pasaulį. Renginyje dailininkė Greta Alice teptuko mostu prikels iš knygos įvairių profesijų atstovus. Pristatyme dalyvaus metų mokytoja Irma Krivickienė, vaikų ligų ir neonatologijos gyd. rez. Elena Landsbergytė-Bukauskienė, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos komanda, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai ir Amsis. Dalyviai praktiškai susipažins su šių profesionalų darbu, darbo įrankiais.

Penktadienį ir šeštadienį 17–18 val. leidyklos „Terra Publica“ stende bus pristatoma Vytauto Bajoro inteligentiško ir absurdiško humoro knyga „Miestelis Miestelis“ apie mūsų gyvenimo kasdienybę ir šventes.

Leidyklų stenduose – veiklos kartu su autoriais

Vilniaus knygų mugėje, kaip ir kiekvienais metais, suteikiama unikali galimybė susitikti su daugybe pamiltų autorių. Tačiau leidyklų „Terra Publica“ ir „Debesų ganyklos“ stenduose šiemet lankytojų laukia ir įdomios veiklos kartu su autoriais. Monika Žiūkaitė kartu su mažaisiais kurs knygos „Tapukas ir emocijų kuprinė“ personažo batų kolekciją ir bandys pavaizduoti skirtingas mūsų sutinkamas emocijas, Selemonas Paltanavičius su fotoaparato objektyvu leisis į Lietuvos gyvūnų fotomedžioklę, Danguolė Kandrotienė ir Dainius Šukys pakvies skaitytojus sudėti knygos „Besmegeniai ir dingusios nosys“ personažus, Miglė Janušauskienė ir Asta Vaicekauskienė patikrins vaikų žinias apie metų laikus, o Renata Bee padovanos skaitytojams raktus, su kuriais bandys atrakinti „Spalvų namelio“ duris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją