Šio labdaringo renginio tikslas - surinkti lėšų talentingų vaikų, augančių nepasiturinčiose šeimose, ugdymui.

Anot akcijos organizatorių, šiemet lankytojų laukia išskirtinė programa ir įvairios pramogos - nuo tapybos, vokalo ar baleto pamokų iki šachmatų bei šokių profesionalų pasirodymo.

"Susirinkusieji turės galimybę dalyvauti ir įvairiose loterijose bei žaidimuose, o viską vainikuos iškilminga eisena "Ančiukų lenktynių" starto link ir ilgai lauktos lenktynės", - pasakoja projekto koordinatorė Karolina Degutytė.

Į renginį dalyviai kviečiami atvykti ne tuščiomis, o nešini perskaitytomis knygelėmis, kurios bus dovanojamos "Gelbėkit vaikus" organizacijos globojamiems vaikams.

Kasmet renginys, įskaitant ir žiūrovus, pritraukia daugiau nei tūkstantį dalyvių, o jo metu surenkama daugiau nei 15 tūkst. litų, kurie skiriami projekto "Ateitis mano rankose" vaikams - talentingiems, bet neturintiems finansinių lėšų jaunuoliams.

Ančiukų lenktynės labdaros tikslais organizuojamos visame pasaulyje. Iki šiol didžiausios tokios lenktynės buvo surengtos 2009 m. Jungtinėje Karalystėje - į vandenį paleisti daugiau kaip 200 tūkst. ančiukų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)