„Mano bruožas tai mėlyna spalva, ar komplementarių spalvų deriniai (geltona–mėlyna, žydra–žalia, geltona–mėlyna), portretai, žmonių figūros. Esu gana ekspresyvi asmenybė, tad ir gyvenime ir tapyboje liejasi spalvos. Tuo tarpu mėlyna spalva ramina ir nukelia į meditaciją. Tai nėra pastelinė mėlyna, tai yra prūsų ar kobalto mėlyna, kartais ir turkio spalva. Iš sudėliotų spalvų gimsta vis skirtingi deriniai kurie susipina tarpusavyje – tuo ir žavinga tapyba, nes joje nėra jokių taisyklių ar ribų“, – sako R. Muraškaitė.

Renatos Murashko įkurta „MURASHKO art studio“

„Nors tapyba kol kas nėra mano pagrindinis pajamų šaltinis, svarbu sukurti konkrečias erdvės ribas, kurios atskiria mūsų darbą ir hobį nuo mūsų gyvenimo, todėl ir nusprendžiau įkurti „MURASHKO art studio“, kad galėčiau išvystyti savo hobį iki sėkmingo verslo. Visada norėjau turėti vietą, kur galėčiau kurti be jokių apribojimų – nebijoti ištepti grindų, sienos ar kelnių. Atėjus į studiją, už jos ribų palieku savo kitus rūpesčius ir pradedu dirbti. Manau, kad kiekvienas kūrėjas nori turėti savo darbo erdvę, kur galėtų ne tik laisvai kurti bei galėtų ir priimti klientus.” – teigia menininkė.

Renatos Murashko įkurta „MURASHKO art studio“

Naktinio Vilniaus avilio vadovas Paulius Serapinas sako, jog avilys yra erdvė, kurioje vietą gali atrasti visi – nuo nevyriausybinių organizacijų, menininkų iki pavienių asmenų, kurie tiesiog nori veikti.

Renatos Murashko įkurta „MURASHKO art studio“

Naktinis Vilniaus avilys yra vieta atvira visiems. Kiekvieną erdvę – darbo kambarius, salę ar koridorių galime paversti kuo tik norime. Vos per vienerius metus jau spėjome surengti nuotolinį elektroninės muzikos vakarėlį, ne vieną parodą, gyvos muzikos koncertus ant laiptų ir pro langus. Ir čia tik labai maža dalis.“ – apie avilio erdves kalba P. Serapinas.

Renatos Murashko įkurta „MURASHKO art studio“

Studiją įkūrusi Renata sako, jog ji yra įkvėpta Paryžiaus menininkų namų Rivoli 59 – vietos, kurioje kuria ir klientus pasitinka kelios dešimtys menininkų: „Persikrausčius į Naktinį Vilniaus avilį, taip pat pasikeitė ir drobių formatas – paveikslai tapo gerokai didesni. Tapant namuose, turi labai ribotą erdvę drobių sandėliavimui, tad sunku yra laikyti keliasdešimt paveikslų skirtų parodai. Taigi, turint studiją, ne tik palengvėja logistikos klausimas bet ir visi žmonės norintys apžiūrėti paveikslus gyvai gali užsukti iš anksčiau sutartu laiku ir rezervuoti ar įsigyti norimą kūrinį.“

Renatos Murashko įkurta „MURASHKO art studio“

„MURASHKO art studio“ galite rasti Naktiniame Vilniaus avilyje – atviroje kūrybiškumo erdvėje, įsikūrusioje pačioje Vilniaus širdyje – Vilniaus g. 22, prieinama vilniečiams ir miesto svečiams. Čia įsikūrusių nevyriausybinio ir kitų sektorių organizacijų pagalba stengiamasi kurti atvirą erdvę, kuri taptų prevencine priemone narkotikų, tabako bei alkoholio vartojimui. Visą parą veikianti erdvė sukuria galimybę ieškoti sau mėgstamos veiklos ir tokiu būdu surasti alternatyvą tradiciniams naktinio Vilniaus gyvenimo įpročiams bei gauti visą reikalingą pagalbą tiems, kurie susiduria su narkotikų, tabako ar alkoholio vartojimo problemomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją