Pasak organizatorių, Vilniuje parodą „Enigma“ pristato Kauno galerija „Meno parkas“.

Sostinėje atidaromos parodos rengėjai intriguoja: „Enigmos“ pristatymo metu Česlovas Lukenskas (vienas grupės „Post Ars“, veikusios praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje Kaune, iniciatorių) atliks performansą.

„Vartai“ praneša, jog savo instaliacijas parodoje pristatys kūrėjai Arvydas Žalpys ir Eimutis Markūnas, o skulptūras - Ekkehardas Neumannas (Vokietija) ir Jamie Frost (Didžioji Britanija).

Socialinius ir humoristinius vaizdo darbus pristatys Aleksas Andriuškevičius, taip pat šiuo metu Vokietijoje gyvenanti Patricija Gilytė-Czaputa, vokietis Waltheris Schwiete bei Victoria Melody (Didžioji Britanija).

Organizatoriai žada, jog šiuolaikinės tapybos galimybes atskleis Gintauto Vaičio ir Agnės Jonkutės kūriniai. Skelbiama, jog minėta menininkė dar neseniai baigė magistrantūros studijas, tačiau jau pernai laimėjo aukso medalį „5th Francophonie games Niamey“ parodoje Nigerijoje (Afrikoje).

Lorenza Lucchi Basili, atstovavusi Italijai 50-ojoje Venecijos bienalėje, „Vartuose“ rodys garsinių fotografijų ciklą, paremtą erdvės ir garso sąjunga.

Organizatoriai skelbia, jog fotografuodama italų menininkė perkonstruoja erdvę: utilitarų ir gigantišką urbanistinį darinį ji paverčia estetikos grynuoliu. Savo darbuose kūrėja naudoja garsą: natūralų fotografuotos aplinkos triukšmą, vibruojantį bildesį, kurį sujungia su liaudies ar klasikinės muzikos ar gatvės muzikantų melodijomis.

Tai jau antroji „Vartų“ galerijos paroda, tęsianti 15-iolikos metų jubiliejui skirtą renginių ciklą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją