Leidyklos renginių ciklą oriai ir solidžiai pradės Lenkijos ambasadoriaus Prancūzijoje, Tomaszo Orłowskio, knygos „Diplomatinis protokolas: ceremonialas ir etiketas“ pristatymas. Tai bene vienintelė tokio pobūdžio knyga Lietuvoje, kur ne šiaip aptarinėjamas etiketas ir geros manieros, bet jie pateikiama kaip sudėtingesnės visumos – diplomatinės veiklos elementai. Tad šią knygą galima būtų vadinti glaustu diplomatijos technikos ir jos istorijos vadovėliu. Renginyje dalyvaus knygos vertėja, buvusi Lietuvos Respublikos ambasadorė Estijoje, Turkijoje, Suomijoje ir kt. šalyse, Halina Kobeckaitė, ambasadoriai Rasa Kairienė ir Evaldas Ignatavičius, renginį sustyguos žurnalistas Ginas Dabašinskas. (penktadienį, vasario 22 d., 18 val., Litexpo 5.5 salė.)

Ilgąjį penktadienį užbaigsime prisimindami legendinį lietuvių kino režisierių Almantą Grikevičių ir drauge su visu būriu lietuviško kino ir šio unikalaus kūrėjo gerbėjų suksime įdomiausius jo gyvenimo bei kūrybos kadrus: apžvelgsime lietuvių kinematografijos raidą sovietmečio epochoje ir galbūt naujai išvysime ją kūrusių asmenybių – A. Grikevičiaus bendrakeleivių, draugų ir kolegų, portretus.

Ilgai ir skrupulingai autorių Aurimo Švedo ir Linos Kaminskaitės-Jančorienės dėliotos, knygos dailininko Tomo Mrazausko apipavidalintos knygos „Epizodai paskutiniam filmui. Režisierius Almantas Grikevičius“ sutiktuvėse dalyvaus jos autoriai, režisieriai Kristijonas Vildžiūnas ir Audrius Stonys, o renginio pliaukšę valdys teatro ir kino kritikas Vaidas Jauniškis. (pentadienį, vasario 22 d., 19 val., Litexpo 5.2 salė.)

Trečiosios Knygų mugės dienos, šeštadienio, popietę leidykla siūlo praleisti diskutuojant lyg ir specifine – koučingo – bet kartu ir bendražmogiška – asmenybės tobulėjimo– tema. Nuolatinė abejonė – yra pirmas žingsnis savęs ugdymo ir link, o atsakymų į pačius įvairiausius klausimus paieška – esminė smalsaus ir ambicingo žmogaus, siekiančio keistis ir keisti, savybė.

Visus, kam įdomi pasaulyje jau gerai žinoma, o Lietuvoje dar tik pirmus dešimtmečius skaičiuojanti profesionali koučingo praktika, interaktyviam pokalbiui kviečia knygos „Koučingo technikos: praktiški patarimai, kaip padėti augti ir tobulėti kitiems“ autorius, akredituotas asmeninio ugdymo specialistas Tomas Misiukonis. Renginyje taip pat dalyvaus bendrovės „OVC Consulting“ direktorius Paulius Avižinis, organizacijų konsultavimo ir mokymų ekspertė, psichologė-psichoterapeutė Mirolanda Trakumaitė. (šeštadienį, vasario 23 d., 14 val., Litexpo 3.2 salė.)

Jau antrus metus iš eilės savo skaitytojų mugėje lauks žurnalistas, filmų kūrėjas Rimas Bružas. Pernai triukšmingai pristatęs motociklizmo istoriją Lietuvoje, šiemet jis kviečia į santūresnę (jei pavyks) diskusiją – dokumentinių istorinių apybraižų-interviu knygos „Tauta be valstybės: Valstybės kelias“, parengtos dokumentinių televizijos filmų ciklo pagrindu, pristatymą.

Knygoje nagrinėjamos istoriškumo ribų, istorinės sąmonės susikūrimo, istorinės tiesos problematikos, istorijos suvokimo, mitų susiformavimo, istorijos politizavimo temos; atskleidžiama XIX a. ir XX a. pirmo ketvirčio Lietuvos istorija ir lietuvių tautos raida nuo tada, kai jau galima kalbėti apie tautą, iki tada, kai tauta sukūrė valstybę ir įsitvirtino tarptautinėje arenoje. Renginyje dalyvaus Rimas Bružas, istorikai Algirdas Jakubčionis, Egidijus Aleksandravičius. (šeštadienį, vasario 23 d., 15 val., Litexpo 5.5 salė.)

Taip pat nekasdienių pasimatymų dieną, šeštadienį, į vakarinį pasimatymą pakvies išsiilgtas Marcelijaus Martinaičio Kukutis – sąvoka, kuri kažkada buvo tapusi tarsi bendrine: visuotinai cituota, lyg ir suokalbiška, jaukia. Trečiojoje „Kukučio baladžių“ laidoje – 10 naujų eilėraščių, kurie, kaip ir senajame knygos leidime, dialoge suskamba su subtiliąja Algimanto Švėgždos grafika. Tikriausiai, kaip sakoma, mums sunku būtų įsivaizduoti autentiškesnį lietuvišką kūrinį nei Marcelijaus Martinaičio „Kukučio baladės“.

Ir sunku būtų rasti darnesnį menininkų duetą, nei Marcelijaus Martinaičio poezija ir Algimanto Švėgždos „Kukučio ciklas“. Apie Kukučio fenomeną renginyje kalbėsis poetas, Nacionalinės premijos laureatas Marcelijus Martinaitis, literatūrologas, Nacionalinės premijos laureatas Kęstutis Nastopka, poetas, literatūrologas Rimantas Kmita. (šeštadienis, vasario 23 d., 19 val., Litexpo 5.2 salė.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją