Pasak kultūros ministro atstovės spaudai Viktorijos Vitkauskaitės, konkursui Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo pareigoms užimti dokumentus pateikė du kandidatai.

Laimėtoją numatyta paskelbti rugpjūčio 17 d.

Iš pretendentų vadovauti Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus humanitarinių mokslų, socialinių mokslų, menų studijų krypčių grupių studijas ir ne mažesnę kaip 3-ejų metų vadovaujamo darbo patirtį įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams arba verslo ir viešosios vadybos mokslų, teisės studijų krypčių grupių studijas ir ne mažesnę kaip 3-ejų metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje veikiančiai įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams; būti susipažinus su LR Konstitucija, atitinkamais įstatymais ir teisės aktais, mokėti dirbti kompiuteriu, mokėti gimtąją kalbą ir vieną iš trijų pagrindinių užsienio kalbų B1 lygiu.

Kultūros ministerija teatro vadovui kelia tikslus būti Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje pagrindiniu klasikinio ir šiuolaikinio, eksperimentinio muzikinio teatro kultūros skleidėju; savo veikla puoselėti, kurti ir plėtoti nacionalinį profesionalųjį scenos meną, pristatyti aktualiausius užsienio šalių scenos meno kūrinius; sudaryti sąlygas talentingiems jauniems ir pripažintiems Lietuvos bei pasaulio kūrėjams dalyvauti teatro veikloje; skleisti Lietuvos nacionalinį scenos meną Lietuvoje ir užsienyje; ugdyti ir formuoti visuomenės poreikį muzikiniam teatrui.

Konkurse dalyvaujantys kandidatai turėjo pateikti 5-erių metų veiklos programos viziją.

Būtent tokiam laikotarpiui sudaroma sutartis su konkursą laimėjusiu asmeniu.

Muzikologė Laima Vilimienė Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui vadovauja nuo 2018-ųjų. Prieš tai ji ilgus metus buvo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai. Šiemet ji laimėjo konkursą dėl LNOBT vadovo pozicijos, tačiau buvęs LNOBT vadovas Jonas Sakalauskas konkurso rezulatus apskundė ir šiuo metu vyksta teisminis ginčas.