Iškilminga emerito titulo suteikimo ceremonija vyks šių metų rudenį teatre rengiamos Giuseppe Verdi savaitės proga rodant V. Noreikai dedikuotą operos "Otelas" spektaklį.

"Virgilijus Noreika - tai ne tik vienas iš pačių gabiausių dainininkų ir mano sutiktų žmonių. V. Noreika - tai ištisa epocha. Nors profesorius jau senokai nebedirba teatre, jis kviečiamas į visas perklausas, visada yra laukiamas teatre. Su teatru jį sieja visas gyvenimas, o Otelo mirties sceną V. Noreika dainuoja iki šiol, nors jau nebe teatro spektakliuose", - sako LNOBT generalinis direktorius Gintautas Kėvišas.

Pasak teatro vadovo, pelnyti LNOBT emerito titulą būsią labai sudėtinga, todėl kuris kitas nusipelnęs teatro artistas ir kada galėtų gauti šį titulą, G. Kėvišas negalėjo pasakyti. Teigiama, kad šis titulas jo turėtojui nesuteiks jokių išskirtinių privilegijų.

77 metų V. Noreika Lietuvos operos ir baleto teatre dainavo 1957-1975 m., sukūrė daugelį pagrindinių tenoro vaidmenų, 1975-1991 m. buvo šio teatro direktorius. Nuo 2003 m. vadovavo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro operos studijai ir pats dėstė jauniesiems operos stažuotojams.

Kitą sezoną, spalio 4-10 dienomis, LNOBT rengia Dž. Verdžio operų savaitę, skirtą didžiojo italų kompozitoriaus gimimo 200-osioms metinėms. Greta premjerinio operos "Ernanis" pastatymo publika pamatys "Otelą", "Traviatą" ir "Rigoletą", kuris bus rodomas jau paskutinį sykį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)