Pasak V. V. Landsbergio, pirmojo pasakų festivalio sėkmė padėjo atsakyti į pagrindinį klausimą, nedavusį šventės organizatoriams ramybės – ar vilniečiams ir miesto svečiams apskritai reikalingas toks šeimyninis-kūrybinis vasaros renginys. Šventėje sudalyvavusių lankytojų skaičius ir jų šypsenos, rašytojo teigimu, leidžia į minėtą klausimą atsakyti tvirtu „taip“.

„Šventės idėja gimė, norint paskatinti patikėti pasakomis kiekvieną ir suburti šeimas bendroms laisvalaikio veikloms. Visą pasiruošimo festivaliui laikotarpį savęs klausėme, ar tėvai su vaikais norės pramogauti kartu: šokti, kurti pasakas, dainuoti? Pasirodo, taip, todėl dabar galime ramiai žvelgti į ateitį ir planuoti naujus panašaus pobūdžio renginius. Nors pradžia visuomet yra atsargi, nedrąsi, esu įsitikinęs, kad šis festivalis turi pespektyvą augti ir tobulėti“, – mintimis apie renginį dalinasi rašytojas.
Arklio Dominyko pasakų festivalis

Šventės organizatoriai vos pasibaigus pirmąjam pasakų festivaliui ėmė diskutuoti, kaip būtų galima paįvairinti renginio programą ir įtraukti į jo veiklas dar daugiau šeimų bei visų pasakų entuziastų. Pavyzdžiui, svarstoma kitąmet organizuoti sporto estafetes, kurių metu tėvai su vaikais varžytųsi bandydami įveikti arklio Dominyko kelionę į žvaigždes su įvairiomis kosminėmis kliūtimis.

„Pasakų šventė paskatino susiburti tūkstančius žmonių, todėl iškart nutarėme, kad kitais metais festivalį tikrai organizuosime ir kad tai bus dar didesnis renginys. Po vakar dienos turime daug minčių, ką galime patobulinti, bet, žinoma, ir ateityje šventės ašimi išliks pasakų kūrimas“, – sako V. Kernagis.

Sekmadienį „Arklio Dominyko pasakų festivalyje“ apsilankė daugiau nei 2500 žmonių, sudalyvavusių įvairiose visai šeimai skirtose pramogose. Specialiose kūrybinėse sesijose žmonės kūrė pasakas drauge su V. V. Landsbergiu, o dailininkas Rimas Valeikis mokė jas iliustruoti. Dainas tėvams ir vaikams dovanojo V. V. Landsbergis, Gediminas Storpirštis ir Artūras Dubaka. Teatro laboratorija „Atviras ratas“ tūkstančius šventės dalyvių džiugino Aido Giniočio režisuotu spektakliu „Senelės pasaka“, o klounų teatro studija „Dulidu“ pristatė lėlių spektaklį „Arklio Dominyko meilė“.

Vytauto Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per septynerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 50 įvairių projektų.
Artūras Trofimovas, Gediminas Storpirštis, Vytautas Kernagis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)