2012 m. režisieriaus ir aktoriaus, LMTA profesoriaus Valentino Masalskio įkurtas KJT yra vienas iš nedaugelio nepriklausomų Lietuvos teatrų, kurio pagrindą sudaro ne garsus režisierius, o aktyvi, darbšti ir kūrybinga penkiolikos aktorių trupė.

Nors aktoriai nuosekliai vysto asmenines karjeras muzikos ir teatro scenose, kino aikštelėse ir pedagoginėje veikloje, studijų metais susibūręs branduolys vis dar tvirtai laikosi – KJT yra pagrindiniai jaunosios kartos aktorių veiklos ir kūrybos namai. Režisierius ir aktorius Kirilas Glušajevas sako, kad toks teatro veikimo pobūdis itin vilioja, režisieriams turėtų būti įdomu dirbti su iniciatyvia ir savarankiška aktorių komanda. Jau rugsėjo viduryje pamatysime, kaip išradingai gali atrodyti šio darbo rezultatai.

Pernai spalvingai atšventus KJT veiklos dešimtmetį, antrą dešimtį ant teatro scenos pradės didžioji rudens premjera rugsėjo 16 dieną – Kirilo Glušajevo spektaklis „Gyvenimas dar prieš akis“.

Improvizacijos meistras, teatro „Kitas kampas“ meno vadovas K. Glušajevas su KJT trupe bendradarbiauja pirmą kartą ir teatro žiūrovams pristatys spektaklį apie šiandienos trisdešimtmečių džiaugsmus ir vargus.

„Trisdešimtieji žmogaus gyvenimo metai įdomūs tuo, kad šio amžiaus sulaukęs žmogus jau turi kam jausti nostalgiją ir ko pasiilgti, tačiau tuo pačiu metu jam reikia priimti daug svarbių sprendimų, kurie nulems tolimesnę gyvenimo eigą. Pasitelkdami dokumentinio ir improvizacinio teatro darbo metodus, su KJT trupe nagrinėjame šią temą, kuri labai artima ir aktoriams – jie patys priklauso šiai amžiaus grupei“, – apie būsimą premjerą pasakoja režisierius K. Glušajevas.

Ruoštis dar vienai sezono premjerai su KJT trupe atvyks ir prancūzų teatro ir operos pastatymų režisierius, aktorius Didier Girauldon.

Savo kūrybines idėjas iki šiol pildęs įvairiose Europos šalyse, JAV ir Kanadoje, D. Girauldon Lietuvoje ruošiasi pristatyti spektaklį pagal vokiečių dramaturgės Anjos Killing pjėsę. Jos veiksmo centre – privilegijuoti, talentingi ir sėkmingi žmonės, kurių puošniam fasadiniam įvaizdžiui daugiau gelmės ir tamsių spalvų suteikia netikėtos aplinkybės. Tai bus pirmasis režisieriaus darbas Klaipėdos jaunimo teatre.

Nenurimsta ir KJT aktorių suburta, sėkmingai po visą Lietuvą gastroliuojanti merginų grupė „Graži ir ta galinga“. Šį sezoną savo koncertų-spektaklių gerbėjus jos pamalonins ne tik plačia pasirodymų geografija, bet ir nauja, grupei jau antrąja viniline plokštele. Joje sutilps visos naujausios grupės programos „Mimozos ir sirenos“ dainos.

KJT šį sezoną į savo repertuarą įtraukė ir festivalyje „Jauno teatro dienos“ pristatytus jauniausių Lietuvos teatro profesionalų spektaklius. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventai, šiemet baigę aktorinio meistriškumo studijas Klaipėdos fakultete, festivalyje „Jauno teatro dienos“ demonstravo savo diplominius darbus.

KJT komandai svarbu, kad kruopščiai apgalvoti, aukštą meninę vertę turintys studentų darbai neliktų dulkėti lentynose ir įsilietų į Lietuvos teatro sceną. KJT repertuarą šiemet papildys 4 festivalyje pristatyti diplominiai LMTA absolventų darbai – spektakliai „Menas“, „Vasaros diena“, „Žmogaus balsas“ ir „Chaosas“.

Daugiau informacijos apie spektaklius, teatro naujienos ir repertuaras: www.kjt.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją